Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου, 2026
ΑρχικήΚλιματικές ΑλλαγέςΚΕΔΕ: Μεγάλο συνέδριο για την Πολιτική Προστασία στην Verde.tec- Δείτε το Πρόγραμμα

ΚΕΔΕ: Μεγάλο συνέδριο για την Πολιτική Προστασία στην Verde.tec- Δείτε το Πρόγραμμα

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας θα πραγματοποιήσει διήμερο συνέδριο με θέμα: «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – Ενδυναμώνοντας τους Δήμους με Εκπαίδευση και Νέες Τεχνολογίες», στην Αθήνα, την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2026, στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο Mec Παιανίας Αττικής (συνεδριακή αίθουσα, Λεωφόρος Λαυρίου 301), στο πλαίσιο της Έκθεσης Verde-tec Τεχνολογίες Περιβάλλοντος που τελεί υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του φορέα που εκπροσωπεί τους 332 δήμους της χώρας, η κλιματική κρίση αποτελεί καθημερινή πραγματικότητα για τους δήμους της χώρας. Με αυξανόμενη πίεση στις υποδομές και στο ανθρώπινο δυναμικό της Αυτοδιοίκησης αναδεικνύει με σαφήνεια την ανάγκη για ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας.

«Οι Δήμοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής κρίσης, με περιορισμένη στελέχωση χωρίς τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους και ελάχιστο εξοπλισμό» αναφέρει η ΚΕΔΕ.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Ο στόχος

Στόχος του Συνεδρίου είναι η ουσιαστική ενίσχυση και ο εκσυγχρονισμός της επιχειρησιακής ικανότητας των Δήμων απέναντι στην κλιματική κρίση, μέσα από:

  • την ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ ελληνικών Δήμων,
  • τη σαφή αποτύπωση των πραγματικών αναγκών της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης,
  • τη συζήτηση και ανάδειξη της σημασίας της εκπαίδευσης και της συνεχούς κατάρτισης των αιρετών, των στελεχών και των πολιτών των Δήμων στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας,
  • τη σύνδεση της Πολιτικής Προστασίας με σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές,
  • την ενημέρωση για διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία (ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης, Ευρωπαϊκά Προγράμματα).
Στην μεγάλη συνεδριακή αίθουσα της έκθεσης Verde.tec, θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο συνέδριο της ΚΕΔΕ, με συμμετοχή σημαντικού αριθμού αιρετών και στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μέσα από τον εποικοδομητικό διάλογο και τη συμμετοχή των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, αναμένεται να τεθούν οι βάσεις για τη διαμόρφωση και θεσμοθέτηση ενός νέου, αποτελεσματικού πλαισίου οργάνωσης που θα προσφέρει βιώσιμες λύσεις στα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης και των τοπικών μας κοινωνιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ