Α Greek Green Deal: Συζήτηση για την ελληνική οικονομία

Μια δημόσια διαδικτυακή συζήτηση της διαΝΕΟσις για το πώς πρέπει να μοιάζει μια ελληνική “πράσινη” οικονομία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στις 18:00.

Θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που αφορούν την Ελλάδα και την πράσινη ανάπτυξη:

-Τι σημαίνει “πράσινη” ανάπτυξη και πώς πρέπει να μοιάζει μια νέα,”πράσινη” ελληνική οικονομία;

-Πώς θα προσαρμοστούν η κοινωνία και η οικονομία στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής;

-Πώς μπορεί να επιτευχθεί η “δίκαιη μετάβαση” στη μεταλιγνιτική εποχή και τι πιστεύουν οι Έλληνες που κατοικούν στις περιοχές που θα πληγούν περισσότερο από την απολιγνιτοποίηση;

Η διαΝΕΟσις, με αφορμή τη δημοσίευση μιας σειράς ερευνών και κειμένων πολιτικής, διοργανώνει αυτήν τη δημόσια διαδικτυακή συζήτηση τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στις 18:00 στην οποία θα συζητηθούν τα βασικά συμπεράσματα και οι προτάσεις πολιτικής στα οποία καταλήγουν.

Στη συζήτηση που θα συντονίσει ο Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακόπουλος θα συμμετέχουν οι ερευνητές:

Εμμανουέλα Δούση, Αν. Καθηγήτρια ΕΚΠΑ, κάτοχος έδρας UNESCO στην Κλιματική Διπλωματία, Γιάννης Μανιάτης, Αν. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Κωνσταντίνος Καρτάλης, Καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νίκος Μάντζαρης, Αναλυτής πολιτικής, συνιδρυτής και εταίρος, The Green Tank

Για να παρακολουθήσετε τη διαδικτυακή συζήτηση μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.

 

 

 

 

Ελέγξτε επίσης

διαΝέοσις: Τα άρθρα του Αυγούστου για Γεωργία και Δίκαιη Μετάβαση

Δυναμικά μπήκε ο Αύγουστος για τη διαΝΕΟσις, ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός ερευνητικός οργανισμός, με δύο …

Τα Περιοδικά μας