Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚλιματικές ΑλλαγέςΑκυρώθηκε Μαραθώνιος εξαιτίας της Κλιματικής Αλλαγής

Ακυρώθηκε Μαραθώνιος εξαιτίας της Κλιματικής Αλλαγής

Πέρασαν σαράντα χρόνια από τότε που διοργανώθηκε ο μαραθώνιος των 10 μιλίων, στις Δίδυμες πόλεις (Μινεσότα-Σεντ Πωλ) για να διακοπεί για πρώτη φορά, εξαιτίας της ανόδου της θερμοκρασίας. Ο συνδυασμός υγρασίας, με το μεταβαλλόμενο κλίμα της Μινεσότα οδήγησε σε άνοδο ρεκόρ της θερμοκρασίας, που οδήγησε τους διοργανωτές να ακυρώσουν τον Μαραθώνιο.

Το θερμόμετρο έδειξε 92℉ (33ο C) όταν το προηγούμενο ρεκόρ, για την συγκεκριμένη περίοδο, ήταν οι 87℉ ενώ τις προηγούμενες ημέρες δεν ξεπέρασε τους 66℉.

Κλιματολόγος του Υπουργείου Φυσικών Πόρων, ανέφερε, πως υπάρχει ένα μικρό δακτυλικό αποτύπωμα κλιματικής αλλαγής  στην έναρξη του φθινοπώρου.

Την εξέλιξη του καιρού, παρακολουθούσαν στενά οι διοργανωτές, έως αργά το βράδυ του,  Σαββάτου, αλλά αποφάσισαν την ακύρωση του αγώνα, την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, καθώς οι καιρικές συνθήκες γίνονταν ολοένα και πιο αφόρητες.

Τα στοιχεία απο τον επίσημο λογαριασμό Twitter για την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία Twin Cities, Minnesota.

Κάποιοι αθλητές, δυσανασχέτησαν με την απόφαση της ακύρωσης του αγώνα τελευταία στιγμή, και έτρεξαν ανεπίσημα, ωστόσο οι διοργανωτές δήλωσαν πως έλαβαν την σωστή απόφαση, προστατεύοντας του αθλητές, αλλά και τους θεατές που θα παρακολουθούσαν τους αγώνες, οι οποίοι υπολογίζονταν σε περίπου 300.000.

Θα ήταν μια δοκιμασία για τους δρομείς αλλά και για τις δομές υγείας των δύο πόλεων εάν υπήρχαν επιπτώσεις από τις ακραίες κλιματικές συνθήκες κατά την διάρκεια του αγώνα αλλά και σε όσους θα παρακολουθούσαν τον δημοφιλή αγώνα δρόμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ