Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΠροστασία ΠεριβάλλοντοςΑποκατάσταση ΠεριβάλλοντοςΑναδασωτέα τα 3.123 στρέμματα από την πυρκαγιά της 4ης Ιουνίου-Η πιο γρήγορη κήρυξη καμμένης περιοχ...

Αναδασωτέα τα 3.123 στρέμματα από την πυρκαγιά της 4ης Ιουνίου-Η πιο γρήγορη κήρυξη καμμένης περιοχής ως αναδασωτέας

Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, δύο μέρες μετά τη μεγάλη πυρκαγιά, ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος απέστειλε το με αριθμό πρωτοκόλλου 22368 – 6/6/2022 έγγραφο σε όλους τους αρμόδιους υπουργούς επιστολή, ζητώντας να κηρυχθούν άμεσα αναδασωτέες οι καμένες εκτάσεις.

Μετά από έξι εβδομάδες επιμονής και πίεσης προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, με την 241856 – 19/7/2022 απόφαση του, ο Γενικός Γραμματέας Δασών κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης ανταποκρίθηκε θετικά στο δίκαιο αίτημα του Δημάρχου και κήρυξε αναδασωτέες τις εκτάσεις που κάηκαν στην πυρκαγιά της 4ης Ιουνίου.

Συγκεκριμένα αναδασωτέα κηρύχθηκαν 3.123 στρέμματα για την επαναδημιουργία – αποκατάσταση της καμένης δασικής έκτασης ενώ με την απόφαση διατηρείται ο δασικός χαρακτήρας της και αποκλείεται η διάθεσή τους για άλλη χρήση.

“Είναι ίσως η ταχύτερη κήρυξη ως αναδασωτέας περιοχής  μετά από πυρκαγιά τις τελευταίες δεκαετίες” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κωνσταντέλλος.

Ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόφαση και ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Αμυρά και τον Γ.Γ. Δασών κ. Κωνσταντίνο Αραβώση για τις άμεσες ενέργειές τους.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ