Ανάπλαση Φαληρικού όρμου: Ώρα των έργων

«Ούτε μια ημέρα χαμένη» από τα έργα της Α Φάσης Ανάπλασης του Φαληρικού όρμου που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, επισήμανε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, με το στόχο για την έγκαιρη υλοποίηση τους να παραμένει ρεαλιστικός και τον Σεπτέμβριο του 2021, η φάση αυτή να ολοκληρωθεί.

Ήδη σχεδιάζεται η Β Φάση ενώ για τα υπό εξέλιξη έργα προϋπολογισμού 150 εκ. ευρώ, όπως οδοποιίας και αντιπλημμυρικής θωράκισης των παραλιακών Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου-Ταύρου, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης ενημερώθηκε, μετά την επίλυση των ζητημάτων που υπήρχαν στην εταιρεία και την ανάληψη καθηκόντων της νέας διοίκησης, από τον Εκτελεστικό Πρόεδρο της αναδόχου κ. Χ. Παναγιωτόπουλο.

Ο Περιφερειάρχης επιθεώρησε τα σημεία στα οποία εκτελούνται οι χωματουργικές εργασίες για την κατασκευή του δυτικού καναλιού και του δυτικού συλλεκτήρα, μπροστά από το Δήμο Μοσχάτου Ταύρου,  καθώς και τις εργασίες σκυροδέτησης που εκτελούνται στο ανατολικό κανάλι. Επίσης επιθεώρησε τις εργασίες που εκτελούνται στο έργο αντιρρύπανσης του ανατολικού καναλιού πριν την εκβολή στη θάλασσα.

Δηλώσεις

-Γ. Πατούλης: Προχωράμε χωρίς χρονοτριβές

«Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που εκτελούνται σήμερα σε όλη τη χώρα με προϋπολογισμό 150 εκατομμύρια και είναι η πρώτη φάση.  Σύμφωνα με εκτιμήσεις η δεύτερη φάση θα είναι πάνω από 180 εκατομμύρια ευρώ και θα αλλάξει όλο το μέτωπο.  Είναι ένα έργο που θα απολαμβάνουν πολλές γενιές. Να σας ενημερώσω ότι η ολοκλήρωση της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου περιλαμβάνεται στον πίνακα έργων για τα οποία η Περιφέρεια βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για εξασφάλιση χρηματοδότησης της επόμενης φάσης, ενώ λόγω σπουδαιότητας, περιλαμβάνεται και στον κατάλογο έργων προτεραιότητας της Περιφέρειας Αττικής για χρηματοδότηση, από τον νέο ΠΕΠ Αττικής 2021-2027. Έχουμε την ιστορική ευθύνη να ολοκληρώσουμε αυτό το σημαντικό έργο και να το παραδώσουμε έγκαιρα,  προς χρήση στους πολίτες».

Πρόεδρος της αναδόχου Χ.  Παναγιωτόπουλος:

«Έχουμε ήδη επανεκκινήσει όλα τα μέτωπα και θεωρώ δεδομένο ότι μέσα και στις επόμενες 5-6 μέρες, όπως έχουμε ήδη μεθοδεύσει, θα ξεκινήσουν και τα επόμενα κομμάτια που είχαν καθυστερήσει, με σκοπό μόνο ένα: να εκμεταλλευτούμε και τη θερινή περίοδο που έρχεται ώστε να κάνουμε ένα catch up και μπαίνοντας στο τελευταίο στάδιο, να παραδώσουμε το έργο ώστε να είμαστε όλοι χαρούμενοι. Στο πλάνο μας είναι τέλη Σεπτεμβρίου να έχουμε ολοκληρώσει και να παραδώσουμε το έργο τελειωμένο».

 

Τι περιλαμβάνει η Α’ Φάση του έργου ανάπλασης του Φαληρικού όρμου

Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων συγκοινωνιακά οδικά, τεχνικά έργα, έργα αποστράγγισης οδοστρωμάτων, αντιπλημμυρικά έργα, έργα αποχέτευσης ομβρίων, έργα αποκατάστασης και μετακίνησης δικτύων ΟΚΩ (αγωγοί φυσικού αερίου, ύδρευσης κλπ.) καθώς και ορισμένα υδραυλικά έργα εκτός περιοχής, όπως αντλιοστάσια και αγωγοί για τη μόχλευση των νερών του Κηφισού ποταμού, το Κέντρο Ανάκτησης Νερού στον Ελαιώνα, για την άρδευση του μελλοντικού Πάρκου.

 

 

Ελέγξτε επίσης

Συνεργασία Περιφέρειας Εθνικού Αστεροσκοπείου

Η επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών είχε τον χαρακτήρα …

Τα Περιοδικά μας