Λυκαβηττός: Ώρα ανάπλασης

Έπειτα από χρόνια γραφειοκρατικών κολλημάτων, λόγω και του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του λόφου, ανοίγει ο δρόμος για την ανάπλαση του. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη, προκειμένου να προχωρήσει στην μίσθωση της έκτασης που ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου στην οποία ανήκουν 35 στρέμματα ενώ στον Δήμο Αθηναίων ανήκουν τα 407 στρέμματα του λόφου.

Η ανάπλαση

Με τη μίσθωση της έκτασης, θα υλοποιηθούν οι παρεμβάσεις που αφορούν στην ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό του εμβληματικού θεάτρου του Λυκαβηττού, την συντήρηση και την αναβάθμιση των μονοπατιών και του πλατώματος του λόφου αλλά και να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι γύρω περιοχές από τις πλημμύρες, με αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα.

Δηλώσεις

Ο κ. Κώστας Μπακογιάννης, Δήμαρχος Αθηναίων,

«Αυτή η απόφαση είναι λυτρωτική. Ξεμπλέξαμε ένα κουβάρι που μας κρατούσε δεμένους στη γραφειοκρατία και μας δίνεται η δυνατότητα να κλείσουμε ακόμη μία εκκρεμότητα που είχε η Αθήνα με τους δημόσιους χώρους της που ρήμαζαν, είτε λόγω της εγκατάλειψης, είτε λόγω της συνυπευθυνότητας και την συνιδιοκτησίας. Ο Λυκαβηττός πρέπει να προστεθεί ξανά στους εμβληματικούς χώρους της πόλης. Να αναστηθεί. Και θέλω να ευχαριστήσω τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ Στέφανο Βλαστό για την άψογη συνεργασία που είχαμε για την επίτευξη του στόχου μας»

.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ελέγξτε επίσης

Η Διπλή Ανάπλαση που περίμενε η Αθήνα: Βοτανικός και Λεωφόρος Αλεξάνδρας θα αλλάξουν όψη

Στο δημαρχείο της Αθήνας υπογράφηκε Σύμφωνο Συνεργασίας για την έναρξη των έργων της Διπλής Ανάπλασης …

Τα Περιοδικά μας