Ανάπλαση και αντιπλημμυρικά έργα στο Κερατσίνι-Και εξοπλισμός βιαποβλήτων στο δήμο

Συνάντηση εργασία πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης με τον δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Χρήστο Βρεττάκο. Σκοπός της συνεργασίας τα έργα που σχετίζονται με την αντιπλημμυρική θωράκιση και τη διευθέτηση των όμβριων υδάτων, τη βελτίωση εγκαταστάσεων άθλησης, αλλά και ευρείες αναπλάσεις.

Τα υπό εκτέλεση έργα χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής και αφορούν το μεγάλο έργο ανάπλασης που εκτελεί η Περιφέρεια, στην περιοχή Καστράκι συνολικού προϋπολογισμού 3.5 εκ. ευρώ.

Πρόκειται για παρεμβάσεις οι οποίες, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν την ανακατασκευή και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου συνολικού εμβαδού 20.883 τ.μ, την αποπεράτωση του υφιστάμενου αναψυκτηρίου και ανοικτού κυκλικού υπαίθριου θεάτρου, αλλά και την κατασκευή νέας παιδικής χαράς.

Επιπλέον, έμφαση δόθηκε στην κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού 16 εκ. ευρώ, το οποίο αποτελεί κρίσιμη αντιπλημμυρική παρέμβαση που θα καλύπτει όλη την περιοχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου διανομής ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και κάδων ειδικής ανακύκλωσης από την Περιφέρεια Αττικής, ο δήμος  παρέλαβε πρόσφατα 5 απορριμματοφόρα συλλογής στερεών αποβλήτων και 1370 καφέ κάδους διαφόρων μεγεθών.

Κατά τη συνάντηση στην οποία παραβρέθηκαν επίσης εκτός από την  Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς Σ. Αντωνάκου και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής Α. Καλογερόπουλος συζητήθηκε η δυνατότητα ένταξης και άλλων έργων στα προγράμματα χρηματοδότησης της Περιφέρειας, ενώ κατόπιν παρέμβασης του κου Πατούλη εξετάζεται άμεσα η δυνατότητα χρηματοδότησης για την ανάπλαση, μετά από προσπάθειες δεκαετιών, του ανοιχτού γηπέδου στη Δραπετσώνα στην περιοχή Βάζος.

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Αττικής ενημερώθηκε για την πρόοδο και άλλων έργων, τα οποία χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής, όπως την  ανακατασκευή και συντήρηση υποδομών και εξοπλισμού του κλειστού γυμναστηρίου «Γ. Κασσιμάτης» στη Δραπετσώνα, προϋπολογισμού περίπου 300 χιλ. ευρώ αλλά και στην επισκευή κερκίδων του γηπέδου σιταποθηκών , προϋπολογισμού περίπου 100 χιλ. ευρώ.

 

Πρόσφατα, στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας κατασκευάστηκε νέο Κέντρο Υγείας, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής της Περιφέρειας ύψους 3.7 εκ. ευρώ.

Δηλώσεις:

«Σημαντικά έργα για το Κερατσίνι, έχουν μπει σε σταθερή τροχιά υλοποίησης. Οι παρεμβάσεις μας σε συνεργασία με τον Δήμαρχο κ. Βρεττάκο, έχουν ως στόχο τον εκσυγχρονισμό της πόλης και τη στήριξη της αναπτυξιακής δυναμικής της περιοχής. Με συνεργασία και όραμα οι ΟΤΑ Α και Β Βαθμού μπορούν να επιτύχουν θεαματικά αποτελέσματα στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων, με άμεσο αντίκτυπο στη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χ. Βρεττάκος, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την προσήλωση της Περιφέρειας στη στήριξη των μεγάλων έργων για τον Δήμο, και εξέφρασε την προσδοκία για τη συνέχιση της συνεργασίας και στην υλοποίηση και άλλων κρίσιμων έργων για την περιοχή και τους πολίτες.

 

 

 

 

 

Ελέγξτε επίσης

Ενεργειακή αυτονομία στο Κολυμβητήριο Παλλήνης

Με χρηματοδότηση 870 χιλιάδες ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, ξεκινά η κατασκευή σύγχρονου ενεργειακού στεγάστρου …

Τα Περιοδικά μας