Ανέπαφες διαβάσεις, εξοπλισμός για οδική ασφάλεια και βιώσιμη μετακίνηση

Αυτό το τρίπτυχο υποστηρίζει η Περιφέρεια Αττικής με μια ακόμη δράση, αυτή τη φορά έξω από το Μέγαρο Μουσικής. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκε ανέπαφη διάβαση πεζών, ένα πιλοτικό πρόγραμμα με τρεις συσκευές πεζών οι οποίες ενεργοποιούνται χωρίς επαφή. Είναι η πρώτη φορά σε πανελλαδικό επίπεδο που τοποθετούνται τέτοιες συσκευές και έχουν ως στόχο τη μεγαλύτερη ασφάλεια των πολιτών στο πλαίσιο της καταπολέμησης της πανδημίας.

Επίσης, παρουσιάστηκαν τρία πλήρως εξοπλισμένα κλειστά οχήματα οδικής ασφάλειας τύπου βαν της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία από την επόμενη εβδομάδα θα περιπολούν στη Λεωφόρο Κηφισού.

Θα είναι στελεχωμένα και θα συνδράμουν σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων ή ακινητοποίησης οχημάτων. Είναι εξοπλισμένα με  πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων, τεχνικά συστήματα φωτεινής και ηχητικής προειδοποίησης, ασύρματη επικοινωνία, GPS καθώς και πλήρη σειρά εργαλείων και υλικών πυρόσβεσης και απορρόφησης λιπαντικών από το οδόστρωμα.

Μετά το πιλοτικό πρόγραμμα, θα εγκατασταθούν 50 ανέπαφες «anticovid» διαβάσεις πεζών.

Οι δηλώσεις

Ο Γ. Πατούλης συνοδευόταν από τον αρμόδιο Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Θ. Κατσιγιάννη, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Π. Καρυώτης και το Σύμβουλο του σε θέματα Οδικής Ασφάλειας Κ. Λογοθέτη, με τον οποία κι επισκέφθηκαν την πρώτη διάβαση που έχει ενεργοποιηθεί και βρίσκεται έξω από το Μέγαρο Μουσικής. Στην ππαρουσίαση, παραβρέθηκε και η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» Β. Μυλωνά καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων Θ. Τσιάνος.

«Με τις παρεμβάσεις μας σηματοδοτούμε μια νέα εποχή στη βιώσιμη κινητικότητα και την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών. Με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών ξεκινάει σήμερα και η πιλοτική εφαρμογή των ανέπαφων διαβάσεων  εδώ στην Βασιλίσσης Σοφίας. Η ενεργοποίηση της διάβασης πεζών γίνεται ανέπαφα με ένα  «έξυπνο» button. Τέτοιου είδους συστήματα θα αναπτυχθούν σε 50 πολυσύχναστα σημεία της Αττικής. Η  οδική ασφάλεια για μας αποτελεί βασική προτεραιότητα. Μιλάμε με έργα και πράξεις εφαρμόζοντας το στρατηγικό μας σχεδιασμό και παρουσιάζοντας  στους πολίτες αλλά και στους επισκέπτες της Αττικής τις νέες πρότυπες  έξυπνες διαβάσεις  πεζών».

Ελέγξτε επίσης

Συνεργασία Περιφέρειας Εθνικού Αστεροσκοπείου

Η επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών είχε τον χαρακτήρα …

Τα Περιοδικά μας