Αντιπλημμυρικά έργα στο ρέμα Κόρμπι

Με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής (ΕΣΠΑ) 2014-2020 στο ρέμα Κόρμπι στη Λ. Βάρης –Κορωπίου πραγματοποιούνται αντιπλημμυρικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 20,05 εκατ. ευρώ.

Το έργο αφορά στην κατασκευή έργων διευθέτησης  μήκους 2840 μ. περίπου, στο τμήμα από την εκβολή του στην παραλία της Βάρκιζας μέχρι το υφιστάμενο τεχνικό έργο του ρέματος στη Λ. Βάρης –Κορωπίου  (στο ύψος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων).

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, επισκέφθηκε την περιοχή συνοδευόμενος από την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Τεχνικών Έργων Ε. Κοσμίδη και τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αν. Αττικής Ι. Ασπρουλάκη.

Στο Ρέμα Κόρμπι που βρίσκεται στη Λ. Βάρης –Κορωπίου βρίσκονται σε εξέλιξη έργα τα οποία αφορούν στη διευθέτηση του ρέματος το οποίο αποτελεί τον βασικό αποδέκτη υδάτων του ανατολικού τμήματος της δημοτικής ενότητας Βάρης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των έργων τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν σε διάστημα 24 μηνών. Με αφορμή την επίσκεψή του στην περιοχή ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δήλωσε:

Δηλώσεις: Γιώργος Πατούλης

«Με τέτοιου είδους παρεμβάσεις συμβάλλουμε έμπρακτα στη θωράκιση περιοχών που κινδύνευαν στο δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Προτεραιότητα μας, συνολικά σε όλη την Αττική, είναι η υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων. Στόχος μας η ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών καθώς και η προστασία του περιβάλλοντος».

Ελέγξτε επίσης

Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Άμεση αντίδραση σε αυθαίρετο κλάδεμα 42 δέντρων

Όταν διαπιστώθηκε αυθαίρετο κλάδεμα 42 αλμυρικιών από ιδιώτη, χωρίς την προβλεπόμενη άδεια από κανένα αρμόδιο …

Τα Περιοδικά μας