Απομακρύνονται τα απόβλητα εκσκαφών από το Λατομείο Μουζάκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία απομάκρυνσης των αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων από το παλαιό Λατομείο Μουζάκη στην Πεντέλη. Μέχρι και σήμερα έχουν απομακρυνθεί 120 φορτηγά με απόβλητα ενώ οι εργασίες αποκομιδής συνεχίζονται και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός της εβδομάδος.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα πραγματοποιηθεί δενδροφύτευση στο σημείο, με την αρωγή του Δήμου Πεντέλης, του ΣΠΑΠ και του Δασαρχείου, έτσι ώστε να επιτευχθεί η  σταδιακή αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος του Πεντελικού όρους.

Στο παλαιό Λατομείο Μουζάκη στην Πεντέλη, βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες ο Υφυπουργός Προστασίας του Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος, παρουσία της Δημάρχου Πεντέλης, Δήμητρας Κεχαγιά, του Προέδρου του Συλλόγου Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), Βλάσση Σιώμου και του Δασάρχη Πεντέλης για να επιβλέψουν την εξέλιξη της διαδικασίας απομάκρυνσης των μπάζων.

Ελέγξτε επίσης

Κώστας Σκρέκας: «Η ανακύκλωση στο επίκεντρο της διαχείρισης των αποβλήτων»- Τι αλλάζει με το νέο σχέδιο νόμου του ΥΠΕΝ στη διαχείριση των αποβλήτων

Σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας παρουσίασε το νέο σχέδιο …

Τα Περιοδικά μας