Κατά την παράδοση των επαναχρησιμοποιούμενων υλικών, απο τον κ. Χατζηδάκη, στον πρόεδρο της Βουλής.

«Χωρίς Πλαστικά Μιας Χρήσης» στη Βουλή

Μπορεί στη Βουλή να βρίσκεται ήδη το νομοσχέδιο για την για την καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης και την απόσυρση των Πλαστικών Μιας Χρήσης, όμως την ίδια στιγμή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, συμβολικά, έσπευσε να επισκεφθεί τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα.

Ο ΥΠΕΝ του πρόσφερε ένα σετ με επαναχρησιμοποιούμενα είδη καθημερινής χρήσης (δοχείο νερού, κύπελλο για καφέ, πάνινη τσάντα) και ενημερωτικό υλικό για την εκστρατεία απόσυρσης των Πλαστικών Μιας Χρήσης που πραγματοποιεί το Υπουργείο .

Η συμβολική δράση θα επεκταθεί και στους υπόλοιπους βουλευτές καθώς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, θα διανείμει σε όλα τα μέλη του κοινοβουλίου, ανάλογα είδη.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αποσκοπεί, το ελληνικό κοινοβούλιο να υιοθετήσει πρώτο τη συγκεκριμένη δράση και την χρήση των συγκεκριμένων ειδών που θα αντικαταστήσουν τα πλαστικά μιας χρήσης.

Χωρίς κομματικό χαρακτήρα

Ο κ. Χατζηδάκης, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την απόσυρση των Πλαστικών Μιας Χρήσης που συζητείται στη Βουλή, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα υιοθετεί από τις πρώτες χώρες τη σχετική κοινοτική Οδηγία δίνοντας τον κατάλληλο χρόνο στην αγορά και τους πολίτες να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και κάλεσε όλα τα κόμματα να υπερψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο.

Δηλώσεις

Ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Τασούλας: «από σήμερα κηρύξατε την έναρξη μιας έμπρακτης συμπεριφοράς απέναντι στα Πλαστικά Μιας Χρήσης πολύ νωρίτερα από τα όρια που βάζει ο νόμος. Είναι μια πρωτοβουλία που πρέπει προφανώς να αγκαλιαστεί από όλους. Είναι μια πρωτοβουλία άξια συγχαρητηρίων να ενημερώσετε εμπράκτως και όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου να πρωτοστατήσουν στη διάδοση της κοινωνικής ευθύνης. Η Βουλή των Ελλήνων διαχρονικά στηρίζει την οικολογική συνείδηση και κυρίως την οικολογική πρακτική. Σε όλους τους χώρους της Βουλής υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης για όλων των ειδών τα υλικά και καλωσορίζουμε αυτό το ωραίο δώρο που μας κάνετε. Αν δεν καταλάβουμε ότι το Περιβάλλον το κρατάμε στα χέρια μας, δεν θα μπορέσουμε να παραδώσουμε ένα υγιέστερο Περιβάλλον στα παιδιά μας».

Ο υφυπουργός, κ. Ταγαράς αναφερόμενος στη συμβολική και κίνηση του Υπουργείου και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη να διανείμουν οικολογικό υλικό στον πρόεδρο της Βουλής, δήλωσε: « όλα αυτά είναι μια αρχή, θα υπάρχει και συνέχεια, καθώς είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στον ρόλο και την ευθύνη μας για να προστατέψουμε το περιβάλλον».

Στη Βουλή

Μαζί με τον υπουργό Περιβάλλοντος στη Βουλή βρέθηκαν  ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, ο γ.γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης και η εκτελεστική διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, Αγγελική Κοσμοπούλου.

 

 

 

Ελέγξτε επίσης

ΥΠΕΝ: Συχνές Ερωτήσεις – Απαντήσεις για το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ Αυτονομώ»

Το ΥΠΕΝ, ενόψει έναρξη των εργασιών για όσους εντάχθηκαν στο πρόγραμμα δίνει διευκρινήσεις, μέσα από …

Τα Περιοδικά μας