Δ. Αυγερινοπούλου-ΟΦΥΠΕΚΑ: Χρηματοδότηση μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0»

Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Γης, η πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου, επικοινώνησε διαδικτυακά με την πρόεδρο του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) καθηγήτρια Μαρία Παπαδοπούλου και τον διευθύνοντα σύμβουλο Αν. καθηγητή κ. Κων/νο Τριάντη.

Συζήτησαν το έργο και τις πρωτοβουλίες της Κυβερνήσεως και του ΟΦΥΠΕΚΑ για την προστασία των οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας και ειδικότερα τις δράσεις αποκατάστασης των οικολογικά υποβαθμισμένων οικοσυστημάτων της χώρας μας.

Οι δράσεις αυτές θα χρηματοδοτηθούν και μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», ενός ολοκληρωμένου και συνεκτικού πλαισίου μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων, με προτεραιότητα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, την απολιγνιτοποίηση και την ευρείας κλίμακας αναδάσωση.

Φέτος, η επέτειος εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας είναι αφιερωμένη στη θεματική της αποκατάστασης των οικοσυστημάτων (Restore our Earth) με κεντρικό μήνυμα: «Ένας υγιής πλανήτης δεν είναι επιλογή – είναι αναγκαιότητα».

Η αποκατάσταση των οικοσυστημάτων συνιστά μια από τις σημαντικές προτεραιότητες της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, και εξ’ αυτού η Προέδρος της Επιτροπής, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, επικοινώνησε με την Πρόεδρο του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) καθηγήτρια Μαρία Παπαδοπούλου και το Διευθύνοντα Σύμβουλο Αν. Καθηγητή Κων/νο Τριάντη.

 

Ελέγξτε επίσης

Πρώτη συνεδρίαση για τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ)

Στις 6 Αυγούστου συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), …

Τα Περιοδικά μας