Δήμος Αθηναίων: Χρηματοδότηση για την ενεργειακή αναβάθμιση αθηναϊκών επιχειρήσεων-Στις 5 Μαΐου η επίσημη πρόσκληση

Η χρηματοδότηση αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση μικρών επιχειρήσεων και μπορεί να φτάσει και τα 5 εκατ. ευρώ. Η πρώτη φάση της ενίσχυσης έχει ύψος 2,3 εκατ. ευρώ  εντάσσεται στο πακέτο μέτρων συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ, που ανακοινώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο από τη δημοτική αρχή και αφορά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων της περιοχής παρέμβασης της ΟΧΕ (Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης) του Δήμου Αθηναίων.

Λαμβάνοντας υπόψη τις σοβαρές επιπτώσεις που έχουν υποστεί εδώ κι ένα χρόνο οι επιχειρήσεις από τα μέτρα κατά της πανδημίας, ο Δήμος Αθηναίων δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες τους να αναβαθμίσουν τη λειτουργία τους, βάσει των αρχών ενεργειακής απόδοσης και βιοκλιματικού σχεδιασμού.

Την Τετάρτη 5 Μαΐου, ο Δήμος Αθηναίων μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ) θα εκδώσει την επίσημη πρόσκληση, καλώντας τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων να υποβάλουν αίτηση για τη χρηματοδότησή τους. Η ενίσχυση θα δοθεί με τη μορφή επιχορήγησης, εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις που θα αναφέρονται στην πρόσκληση.

Πρωταρχικός στόχος είναι να δοθεί στοχευμένα, δημόσια χρηματοδοτική στήριξη προκειμένου οι εγκαταστάσεις των αθηναϊκών επιχειρήσεων να καταναλώνουν όσο το δυνατόν λιγότερη ενέργεια.

Στο πλαίσιο της δράσης, θα χρηματοδοτηθούν επενδυτικά σχέδια προϋπολογισμού από 5.000 έως 30.000 ευρώ. Το ποσοστό της δημόσιας χρηματοδότησης ανέρχεται σε 80% του προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου. Αυτό σημαίνει ότι μια επιχείρηση που θα υποβάλει πρόταση για να υλοποιήσει παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στις εγκαταστάσεις της, συνολικού κόστους 5.000 ευρώ, θα μπορεί να λάβει δημόσια χρηματοδότηση ύψους 4.000 ευρώ.

Η δράση με τίτλο: «Athens Business Green Toolkit: Αναβάθμιση των επιχειρήσεων στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας με όρους πράσινης λειτουργίας για τη βελτίωση της εικόνας τους», χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020 – ΕΣΠΑ 2014-2020.

 

-Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε:

Στον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης (ΕΦΔ) της ΟΧΕ Δήμου Αθηναίων (Κλεισθένους 15, Τ.Κ. 10552, Αθήνα), e-mail: athensib@developathens.gr και στο Γραφείο Πληροφόρησης του ΕΦΕΠΑΕ/ΕΛΑΝΕΤ, Ελ. Βενιζέλου Πανεπιστημίου 39, T.K. 10564, Αθήνα, (Στοά Πεσμαζόγλου, 7ος όροφος), e-mail: greentoolkit@elanet.gr.

-Η πρόσκληση

Η προδημοσίευση της πρόσκλησης έχει αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης (ΕΦΔ) (www.athensib.gr), του Δήμου Αθηναίων (www.cityofathens.gr) και της ΕΛΑΝΕΤ (www.elanet.gr), προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν για τις απαιτούμενες διαδικασίες, με σκοπό την έγκαιρη προετοιμασία τους.

 

 

Ελέγξτε επίσης

Στήριξη 330 εκατ. ευρώ της ΕΤΕπ προς τη ΔΕΗ -αναβάθμιση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, ανάπτυξη έξυπνων μετρητών και αύξηση των ΑΠΕ

Για την αξιοποίηση της πράσινης ενέργειας ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ και ο πρόεδρος της …

Τα Περιοδικά μας