ΔΕΗ: νέα εταιρική ταυτότητα της Επιχείρησης-«ένα υποδειγματικό και αθόρυβο success story» ανέφερε ο Πρωθυπουργός-Η εταιρεία στο δρόμο για την απολιγνιτοποίηση με στροφή στις ΑΠΕ

Σε ειδική τελετή παρουσιάστηκε η νέα εταιρική ταυτότητα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, με σύνθημα «Ένα με το μέλλον» και το νέο λογότυπο. Παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη και της κ. Αλεξάνδρας Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του ΥΠΕΝ, τέθηκαν και οι νέοι στόχοι για το μέλλον που αφορούν την απολιγνιτοποίηση.

 

«Η ΔΕΗ μετατρέπεται από μία δυσκίνητη εταιρεία με χρέη, ζημιές, αγκυλώσεις, κίνδυνο βιωσιμότητας σε μία σύγχρονη ενεργειακή δύναμη», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην εκδήλωση όπου παρουσιάστηκε η νέα εταιρική ταυτότητα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, με σύνθημα «Ένα με το μέλλον». «Η ΔΕΗ από σήμερα δεν αλλάζει μόνο λογότυπο. Αλλάζει, τολμώ να πω έχει αλλάξει εδώ και 14 μήνες συνολικό προσανατολισμό, σχέδιο και λειτουργία», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας την εταιρεία ως «ένα υποδειγματικό και αθόρυβο success story».

Το νέο λογότυπο της ΔΕΗ

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε επίσης στο εθνικής σημασίας πρότζεκτ της απολιγνιτοποίησης, σημειώνοντας πως «Αφήνουμε πίσω μας την εποχή της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης. Αίρουμε την δυσβάστακτη οικονομική πίεση που προκαλεί πλέον η χρήση λιγνίτη στη ΔΕΗ και εξυγιαίνουμε τα οικονομικά της επιχείρησης. Η ΔΕΗ πρωταγωνιστεί στο εγχείρημα της πράσινης ενέργειας με επενδύσεις και συμφωνίες στον τομέα των ΑΠΕ, αλλά και με έργα ανάπτυξης στις λιγνιτικές περιοχές, σύμφωνα με το αναλυτικό Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης που εκπονήσαμε και έχουμε θέσει σε δημόσια διαβούλευση. Κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι σύντομα να αρχίσουν να αναπτύσσονται δυναμικά νέες δραστηριότητες, σε υγιείς βάσεις».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, «η ΔΕΗ ανοίγει πλέον ένα νέο κεφάλαιο στην μακρά ιστορία της. Κλείνει μια εποχή στασιμότητας και μετατρέπεται σε μια σύγχρονη ενεργειακή εταιρεία διεθνούς εμβέλειας. Αυτή την αλλαγή σηματοδοτούμε σήμερα. Και σε αυτή την πορεία θα συνεχίσουμε. Προς όφελος της χώρας, του περιβάλλοντος και των καταναλωτών».

 

Οι νέες τεχνολογίες

 

«Η έμφαση στις νέες τεχνολογίες, όμως, δίνει και μια νέα διάσταση στη σχέση της Δ.Ε.Η. με τους πελάτες της. Μίλησε γι’ αυτό ο διευθύνων σύμβουλος. Εγώ θα σταθώ ιδιαίτερα στην πολύ μεγάλη σημασία που αποδίδω στη γρήγορη εγκατάσταση των έξυπνων μετρητών. Θα δίνουν τη δυνατότητα, όχι απλά στους καταναλωτές να ανταλλάσσουν πληροφορίες με την επιχείρηση, ώστε να προβαίνουν σε έξυπνες επιλογές για τον τρόπο με τον οποίον καταναλώνουν ενέργεια, αλλά το βασικό κέρδος από αυτή τη σημαντικότατη επένδυση είναι ότι οι ίδιοι οι καταναλωτές ταυτόχρονα θα μετατρέπονται και σε παραγωγούς έξυπνης, καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας, βελτιστοποιώντας την ενεργειακή τους χρήση, με οφέλη τόσο περιβαλλοντικά όσο και οικονομικά. Οι σύγχρονοι παραγωγοί του μέλλοντος θα είναι πολύ πιο αποκεντρωμένοι με οικιακούς παραγωγούς να πουλάνε και να αγοράζουν ενέργεια προς και από το σύστημα ανάλογα με τις δικές τους επιλογές, τις δικές τους δυνατότητες, αλλά και τις προτεραιότητες που θα θέτει ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης ηλεκτρικής ενέργειας» ανέφερε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ecotec

 

 

 

 

Ελέγξτε επίσης

Αλεξάνδρα Σδούκου: To μήνυμα της για την απολιγνιτοποίηση-«Πρωταθλητής της Πράσινης Μετάβασης» η Ελλάδα

Με την μεθοδικότητα που την διακρίνει, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, κ. …

Τα Περιοδικά μας