Δήμος Αθηναίων: 5.300 καινούργια δοχεία απορριμμάτων σε όλη την πόλη

Τα πρώτα 200 πλαστικά επιδαπέδια δοχεία απορριμμάτων τοποθετήθηκαν ήδη σε 25 πλατείες και πάρκα και άλλα 310 σε δρόμους της πόλης. Ορισμένα από αυτά αντικατέστησαν παλιά απορριμματοδοχεία τα οποία είχαν τοποθετηθεί μέχρι και πριν από 20 χρόνια με πολύ μεγάλες ζημιές που δεν μπορούσαν να επισκευαστούν κι ήταν σκουριασμένα και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.
Τα καινούργια απορριμματοδοχεία είναι σταθερά, δεν είναι δυνατό να μετακινηθούν από την θέση τους ενώ έχουν ενσωματωμένο σταχτοδοχείο, το οποίο είναι σχεδιασμένο να αδειάζει με εύκολο τρόπο.

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης με την ευθύνη του αρμόδιου αντιδημάρχου Νίκου Αβραμίδη έχει προγραμματίσει να παραλάβει και να τοποθετήσει:
-1955 επιδαπέδια δοχεία απορριμμάτων
-2300 μονά επιστήλια δοχεία απορριμμάτων
-575 διπλά επιστήλια δοχεία απορριμμάτων

Κώστας Μπακογιάννης:
“Η Αθήνα βήμα-βήμα, κατακτά το αυτονόητο. Είναι πρόκληση για όλους μας να καθαρίσει η Αθήνα αλλά και να διατηρηθεί καθαρή και με σεβασμό στην καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών. Πέρα από τις μικρές και τις μεγάλες επιχειρήσεις καθαριότητας που κάνουμε αδιάκοπα, θέτουμε σε εφαρμογή και τον σχεδιασμό μας για τη συντήρηση και τη προστασία κάθε δημόσιου χώρου. Για τον σεβασμό του δικαιώματος των Αθηναίων να ζουν σε μία αξιοπρεπή πρωτεύουσα”

 

Ελέγξτε επίσης

Ο θεσμός των Ενεργειακών Κοινοτήτων στην Πελοπόννησο-Εκδήλωση από το ΚΑΠΕ

Διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιήσει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) με την υποστήριξη …

Τα Περιοδικά μας