Δήμος Αθηναίων: Έξι επιχειρήσεις καθαρισμού σε γειτονιές της Αθήνας – Τα «βαριά όπλα» καθαριότητας και οι περιοχές που καθαρίστηκαν

Κάθε εβδομάδα, πραγματοποιούνται μεγάλες επιχειρήσεις σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και τις περιοχές «αιχμής», της Αθήνας καθώς και την καθημερινή συντήρηση των σημείων που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη επιβάρυνση.

Αυτό το Σαββατοκύριακο τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων βρέθηκαν σε Σεπόλια, Άγιο Παύλο, Πατησίων, Εξάρχεια, Άνω Κυψέλη, Κολωνάκι.

Στα βαριά «όπλα» της καθαριότητας, ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε στην αύξηση και στον εκσυγχρονισμό των μέσων που έχουν στη διάθεσή τους οι 2.500 εργαζόμενοι του Δήμου: Οι κλασικές σκούπες αντικαταστάθηκαν από 35 υπερσύγχρονα πλυστικά οχήματα, τα οποία έχουν συμβάλει στη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα του καθαρισμού, σε μειωμένο χρόνο, αλλά και με τη λιγότερη δυνατή κόπωση των εργαζομένων.

Επίσης, πεζοδρόμια, κάδοι, στάσεις λεωφορείων και καλαθάκια σαπουνίζονται τακτικά με καυτό νερό, σαπούνι και απολυμαντικά.

Αναλυτικά, στον τομέα της καθαριότητας, ο Δήμος Αθηναίων έχει εξοπλίσει τον «στόλο» του:

1) Με 35 πλυστικά οχήματα που επιχειρούν σε καθημερινή βάση στα 7 δημοτικά διαμερίσματα, σε τρεις βάρδιες (πρωί, μεσημέρι και βράδυ), απασχολώντας 40 υπαλλήλους.

2) Με 13 υδροφόρες που επιχειρούν καθημερινά σε πρωινή και βραδινή βάρδια σε σύνολο 16 προγραμμάτων, με απασχόληση 20 εργαζομένων.

3) Με 120 απορριμματοφόρα σύμμεικτων απορριμμάτων και ανακύκλωσης και 11 καδο-πλυντήρια σε σύνολο 172 προγραμμάτων, που επιχειρούν καθημερινά στην πόλη σε πρωινή, μεσημεριανή και βραδινή βάρδια. Σε αυτά απασχολούνται συνολικά 600 εργαζόμενοι.

4) Με 20 νέα απορριμματοφόρα με σύγχρονο σύστημα πλύσης που συλλέγουν βιο-απόβλητα από τους καφέ κάδους, ύστερα από επέκταση του προγράμματος συλλογής βιο-αποβλήτων: Συνολικά 6 προγράμματα πρωινής, μεσημεριανής και βραδινής βάρδιας, με απασχόληση 19 εργαζομένων.

5) Με 24 σάρωθρα που επιχειρούν καθημερινά στην πόλη, σε πρωινή, μεσημεριανή και βραδινή βάρδια, σε σύνολο 23 προγραμμάτων, απασχολώντας 26 εργαζόμενους.

6) Με 37 ηλεκτρικές σκούπες GLUTTON, που επιχειρούν καθημερινά για την καθαριότητα της πόλης, σε πρωινή, μεσημεριανή και βραδινή βάρδια με 60 εργαζομένους.

Σημειώνεται ότι καθημερινά, και από τα επτά δημοτικά διαμερίσματα, απομακρύνονται συνολικά 1.200 ογκώδη αντικείμενα.

Ο δήμος καλεί τους πολίτες, για την αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων στις γειτονιές, να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τις αρμόδιες υπηρεσίες στο 1595, να χρησιμοποιούν την εφαρμογή Novoville, ή να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τα αρμόδια γραφεία του Δήμου και στις 7 Δημοτικές Κοινότητες

 

 

Ελέγξτε επίσης

Καθαρισμοί στα ρέματα της Αττικής

Σε καθημερινή βάση, και σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας τα συνεργεία της περιφέρειας Αττικής προβαίνουν σε …

Τα Περιοδικά μας