Δήμος Κυθήρων: Περιβαλλοντικά έργα και υποδομές με μία σειρά σημαντικών έργων

Ολοκληρώθηκε ένα εμβληματικό έργο, αυτό του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, προϋπολογισμού  6.300.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής. Αποκαταστάθηκαν δύο πρώην ΧΑΔΑ σε Κύθηρα και Αντικύθηρα, ενώ σειρά έχουν έργα που αφορούν αναπλάσεις αλλά και ενίσχυση των υποδομών.

Όλα αυτά συζητήθηκαν στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη και του δημάρχου Κυθήρων – Αντικυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη και  ο Προϊστάμενος Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αλ. Καλογερόπουλος.

Παράλληλα, ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε από τον δήμαρχος Κυθήρων  για την πρόοδο του έργου οδοποιίας στην περιοχή Ποταμός το οποίο υλοποιείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, για την υλοποίηση αθλητικών υποδομών με χρηματοδότηση της Περιφέρειας καθώς και τις εργασίες ανάπλασης της εκκλησίας του Αγ. Ανδρέα στο Μανιτοχώρι. Ο κ. Χαρχαλάκης αναφέρθηκε και σε ζητήματα που αφορούν την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων.

Δηλώσεις

Αναφερόμενος στην συνεργασία της Περιφέρειας με τον Δήμο Κυθήρων, ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε:

«Με συστηματική δουλειά, στενή συνεργασία και αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου χρηματοδοτικού εργαλείου, επιταχύνουμε την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, που αφορούν τον ευαίσθητο τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά και των αναγκαίων υποδομών. Με μία σειρά σημαντικών έργων στόχος μας είναι να αναδείξουμε το νησί σε αυτό που πραγματικά είναι: Ένας όμορφος, λειτουργικός τόπος που σέβεται το περιβάλλον και αξιοποιεί τις δυνατότητές του σε όλα τα επίπεδα».

 

 

Ελέγξτε επίσης

Ενεργειακή αυτονομία στο Κολυμβητήριο Παλλήνης

Με χρηματοδότηση 870 χιλιάδες ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, ξεκινά η κατασκευή σύγχρονου ενεργειακού στεγάστρου …

Τα Περιοδικά μας