Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςEκδηλώσειςEcocity: Ημερίδα για Πράσινα Κατασκευαστικά Υλικά

Ecocity: Ημερίδα για Πράσινα Κατασκευαστικά Υλικά

Την Παρακευή 9 Δεκεμβρίου 2022 ( 9.00-16.00) θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Πράσινα Κατασκευαστικά Υλικά: Νέα Πρότυπα για Τσιμέντο και Σκυρόδεμα» με συμμετοχή όλων των αρμόδιων κι εμπλεκόμενων φορέων.

Χώρος διεξαγωγής της εκδήλωσης είναι η αίθουσα Open Space του Impact Hub Athens, Καραϊσκάκη 28, Πλατεία Ψυρρή – Μοναστηράκι.

Η εκδήλωση οργανώνεται σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό δίκτυο ECOS, τον μοναδικά φορέα που ασχολείται με την προτυποποίηση διεθνώς και αποτελεί την έναρξη σειρά δράσεων για το συγκεκριμένο ζήτημα. Τα πρότυπα για προϊόντα και μεθόδους αποτελούν κομβικής σημασίας ζήτημα για την επίτευξη των στόχων για το Κλίμα και την Κυκλική Οικονομία.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η έναρξη ενός γόνιμου διαλόγου που θα εστιάσει στις ενέργειες και στον ρόλο της ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο αναφορικά με την απανθρακοποίηση του κλάδου, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία για το 2030. Η δράση εγγράφεται στο πλαίσιο των προσπαθειών για ένα απαλλαγμένο από ανθρακούχες εκπομπές, βιώσιμο και κυκλικά δομημένο περιβάλλον και βιομηχανία, λαμβάνοντας υπόψη ότι μέχρι στιγμής, τα εφαρμοζόμενα πρότυπα αποτελούν μάλλον εμπόδιο παρά μέσο προσέγγισης της καινοτομίας για επίτευξη χαμηλών εκπομπών άνθρακα, ιδιαίτερα στην αλυσίδα αξίας κατασκευαστικών υλικών, που άμεσα επηρεάζει την συμπεριφορά των πράσινων κτηρίων.

Εκπρόσωποι αρμόδιων φορέων της διοίκησης, της επιστημονικής κοινότητας, της βιομηχανίας, των εμπλεκομένων παραγωγικών τάξεων και της κοινωνίας των πολιτών θα αναπτύξουν τις θέσεις τους για το νέο πλαίσιο στρατηγικής και πολιτικής που απαιτείται σχετικά με την αντιμετώπιση της εξελισσόμενης κλιματικής κρίσης, με βάση την συστηματική καταγραφή του άνθρακα και τις τεχνολογικές λύσεις που προτείνονται.

Μείζονος σημασίας θέματα που θα συζητηθούν είναι η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα αναφορικά με την Κλιματική Αλλαγή και τα μηδενικά απόβλητα έως το 2050 στο πλαίσιο συμβολής και απόδοσης μεθόδων της Κυκλικής Οικονομίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα με ταυτόχρονη διερμηνεία και θα μεταδοθεί διαδικτυακά.

Δείτε το πρόγραμμα:

Δηλώστε συμμετοχή:

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ