ΑρχικήΕιδήσειςEκδηλώσειςΕλληνική Εταιρεία Logistics: Οι λύσεις στο 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Ελληνική Εταιρεία Logistics: Οι λύσεις στο 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Άκρως επιτυχημένος ο απολογισμός του συνεδρίου θεσμός που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Logistics με τίτλο  «24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφοδιαστικής Αλυσίδας: Leading Supply Chains in a disruptive world». Το συνέδριο ολοκληρώθηκε μέσα από εννέα μεγάλες θεματικές συνεδρίες με την ενεργή συμμετοχή 280 συνέδρων.

Μέσα από εύστοχες ομιλίες και συζητήσεις πάνελ, έφερε στο τραπέζι σύγχρονα θέματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εφοδιαστικής αλυσίδας, πρακτικές που μπορούν να εφαρμοστούν για την επίλυση αυτών των προβλημάτων και έκανε λόγω για ευκαιρίες που ανοίγονται για την Ελλάδα, τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Ο δρ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος.
[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Το συνέδριο-θεσμός που έλαβε χώρα στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2022 στο Ίδρυμα Ευγενίδου, τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής καθώς και του ΣΕΒ. Είχε, επίσης, την έμπρακτη υποστήριξη από τους άνω των 45 χορηγών και εκθετών, καθώς και την ενεργή συμμετοχή 280 συνέδρων.[/box]

Οι ομιλίες

Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, άνοιξε τις εργασίες του συνεδρίου με σύντομο χαιρετισμό του, ακολούθησε η παρουσίαση του χαιρετισμού του Υφυπουργού Μεταφορών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, ενώ στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό ο Δρ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, εκ μέρους του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και η κ. Μάγκυ Αθανασιάδη, Διευθύντρια Τομέα Καινοτομίας του ΣΕΒ.

Η κ. Μάγκυ Αθανασιάδη.

Ο Δρ. Βασίλης Ζεϊμπέκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics (EEL), στο πλαίσιο της ομιλίας του, τόνισε ότι «Είναι σημαντικό πως η Ελλάδα βρίσκεται στην 42η θέση του δείκτη Logistics Performance Index της Παγκόσμιας Τράπεζας, έχοντας επιδόσεις καλύτερες από γειτονικές χώρες. Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα σημαντικές ευκαιρίες ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να αναβαθμίσει τον Τομέα της Εφ. Αλυσίδας σε εθνικό επίπεδο και να προσελκύσει διεθνείς εμπορευματικές ροές από/προς την Ν.Α και την Κεντρική Ευρώπη αποδεικνύοντας στην πράξη ότι αποτελεί πράγματι διαμάντι στο εδαφικό κολιέ της Νότιας Ευρώπης και της Μεσογειακής λεκάνης».

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος κος. Βασίλης Ζεϊμπέκης τόνισε ότι, η Ελληνική Εταιρεία Logistics μέσα σε αυτό το ιδιαίτερο και απαιτητικό οικοσύστημα, εμμένει πιστή στον σκοπό της, να προάγει την επιστήμη των Logistics και τον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας παρουσιάζοντας επίσημα μια ακόμα πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρίας Logistics.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην προώθηση της Ελληνικής Εφοδιαστικής αλυσίδας στο εξωτερικό και συνάδει με τον τελευταίο εκ των 8 νέων αξόνων πρωτοβουλιών της EEL που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της ομιλίας. Πιο συγκεκριμένα, αφορά την πρόταση Δημιουργίας Οργανισμού Προώθησης Ελληνικών Logistics.[/box]
Ιδιαίτερη στιγμή στο συνέδριο, η συμμετοχή του κ. Αλεξόπουλου, Chief Transport Facilitation and Economics Section – TIR Secretary- eTIR/eCMR/ eCPD, United Nations ECE

«Ειδικότερα,», συνέχισε ο κ. Ζεϊμπέκης, «έχουμε ξεκινήσει ως Ελληνική Εταιρεία Logistics, να διαμορφώνουμε την ιστοσελίδα logisticsingreece.gr η οποία ευελπιστούμε να αποτελέσει τον ενημερωτικό ηλεκτρονικό κόμβο όπου θα προβάλλονται ολοκληρωμένες πληροφορίες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες logistics της χώρας μας, καθώς επίσης θα δίνεται η δυνατότητα άμεσης αλληλεπίδρασης των ενδιαφερομένων για αυτές με τους αναφερόμενους παρόχους. Παράλληλα έχουμε ήδη δημιουργήσει ένα ειδικό φυλλάδιο όπου συνοπτικά προβάλλονται οι επιδόσεις των ελληνικών logistics καθώς και τα προνόμια συνεργασίας με τις επιχειρήσεις της Ελληνικής Εφοδιαστικής».

Κλείνοντας τόνισε ότι το πιο σημαντικό είναι ότι τόσο η ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί όσο και το φυλλάδιο, θα προωθούν και θα προβάλλουν τις υπηρεσίες της Ελληνικής Εφοδιαστικής Αλυσίδας, με τη μορφή ενός Εθνικού brand στο εξωτερικό με σκοπό την προσέλκυση Διεθνών Εμπορευματικών ροών αλλά και πολυεθνικών επενδυτικών σχημάτων.

Ο κ. Μιχάλης Ιγνατιάδης.

Οι συνεδρίες

Στις δύο ημέρες του συνεδρίου έλαβαν χώρα, εννέα θεματικές συνεδρίες ενώ φιλοξενήθηκαν και οι κάτωθι κεντρικοί ομιλητές:

  • Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, Chief Transport Facilitation and Economics Section – TIR Secretary- eTIR/eCMR/ eCPD, United Nations ECE
  • Mιχάλης Ιγνατιάδης, Head of Supply Chain Consultancy, Asia Pacific JLL
  • Dr. Μιχάλης Μπουρλάκης, Director of Research, Cranfield School of Management, Head of the Logistics, Procurement and Supply Chain, Management Group

Δείτε τους ομιλητές  που συμμετείχαν στην ατζέντα του 24ου Πανελληνίου Συνεδρίου Εφοδιαστικής Αλυσίδας εδώ

Χορηγός επικοινωνίας και εκθέτης ήταν η T Press με τα περιοδικά της «Car&Truck» και «Logistics&Management». Το WEBTV της T Press, εξέπεμψε «ζωντανά» και τις δύο ημέρες του συνεδρίου, καταγρόφοντας τις απόψεις της αγοράς της εφοδιαστικής αλυσίδας κι εκπροσώπων φορέων.

Εδώ μπορείτε να δείτε τις συνεντεύξεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ