Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιαχείριση ΑποβλήτωνΈνα βιβλίο για τα επικίνδυνα απόβλητα…

Ένα βιβλίο για τα επικίνδυνα απόβλητα…

Ενα χρήσιμο εργαλείο για όλους όσους εμπλέκονται στην διαχείριση αποβλήτων είναι το βιβλίο με τίτλο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ: Διαχείριση | Επεξεργασία | Διάθεση, με συγγραφείς τον κ. Ευάγγελο Γιδαράκο και τη Μαρία Αϊβαλιώτη.

Το βιβλίο επικεντρώνεται στα επικίνδυνα απόβλητα (ΕΑ), μια ιδιαίτερη και ευρεία κατηγορία αποβλήτων, η οποία χρήζει ειδικής διαχείρισης, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της και των απειλών, που ενέχει για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον εν γένει.  Αρχικά διευκρινίζει όρους και έννοιες, που συνδέονται με τα ΕΑ και απαντώνται ευρέως στη νομοθεσία, σε τεχνικά κείμενα και στη βιβλιογραφία.

Έπειτα, παρουσιάζει βασικές μεθόδους διαχείρισης, επεξεργασίας και διάθεσης ΕΑ, οι οποίες είτε χρησιμοποιούνται ήδη ευρέως και έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές, είτε είναι καινοτόμες, πολλά υποσχόμενες και βρίσκονται ακόμη σε στάδιο αξιολόγησης. Εν συνεχεία, γίνεται εκτενής αναφορά σε βασικές έννοιες τοξικολογίας, δεδομένου ότι η τοξικότητα αποτελεί ίσως την πλέον συχνή και ιδιαίτερα μελετημένη ιδιότητα ΕΑ, που σχετίζεται άμεσα με την ανθρώπινη και όχι μόνο υγεία.

Τέλος, το τέταρτο και τελευταίο μέρος του βιβλίου εστιάζει σε επιλεγμένες κατηγορίες ΕΑ, οι οποίες είτε απαντώνται ευρέως, είτε εμφανίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες και απαιτήσεις στη διαχείρισή τους.

 

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]2η έκδοση

Έτος έκδοσης: 2021

Διάθεση: Εταιρεία  Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας, Πολυτεχνειούπολη

ekdoseis@eadip.tuc.gr[/box]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ