Ενεργειακή αναβάθμιση στο δήμο Καισαριανής

Το κτίριο του δημαρχείου Καισαριανής θα αναβαθμιστεί ενεργειακά με παρεμβάσεις προϋπολογισμού 914.000 ευρώ. Το έργο αφορά τις εξής εργασίες:

  • Αντικατάσταση κουφωμάτων
  • Εξωτερική θερμομόνωση τοιχοποιίας
  • Θερμοϋγρομόνωση δώματος
  • Αντικατάσταση επικάλυψης αιθρίου
  • Αναβάθμιση συστήματος κλιματισμού (Ψύξη και Θέρμανση κτιρίου) μέσω της αντικατάστασης Υδρόψυκτου Ψύκτη, αντικατάστασης Λέβητα, αντικατάστασης FCU, αντικατάσταση αντλιών Συστήματος Ψύξης, αντικατάσταση κλιματιστικών συσκευών διαιρουμένου τύπου.
  • Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων
  • Εγκατάσταση συστήματος BMS • Εγκατάσταση Φ/Β Συστήματος Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν και απολύτως απαραίτητες (για τη λειτουργία του κτιρίου και για την ασφάλεια των χρηστών-επισκεπτών) εργασίες συντήρησης.
  • Στιγμιότυπο απο την υπογραφή για την υλοποίηση του έργου, παρουσία του δημάρχου Καισαριανής.

Η Περιφέρεια Αττικής

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπέγραψε την απόφαση για την υλοποίηση των παρεμβάσεων ενός προγράμματος που υλοποιείται από την  Περιφέρεια Αττικής με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής (2014-2020), Άξονας Προτεραιότητας 4.

Η πρόσκληση που έχει εκδοθεί από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας αφορά σε 54 Δήμους (εξαιρούνται οι Δήμοι που συμμετέχουν σε ΟΧΕ/ΒΑΑ) και έχει συνολικό προϋπολογισμό 24,9 εκ. €. Ο κάθε Δήμος έχει συγκεκριμένο επιλέξιμο προϋπολογισμό για την υλοποίηση των παρεμβάσεών του, ανάλογα με το πληθυσμιακό του μέγεθος.

Δηλώσεις

«Αξιοποιώντας ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, επιβραβεύουμε και  στηρίζουμε Δήμους όπως η Καισαριανή που εστιάζουν στην περιβαλλοντική αναβάθμιση για την ποιοτική βελτίωση της ζωής των πολιτών. Πρόκειται για ζητήματα που σχετίζονται με την υγεία και το μέλλον των παιδιών μας και προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να επικεντρώσουμε τις πολιτικές μας. Σε συνεργασία με τους Δήμους εργαζόμαστε για να μετατρέψουμε  την Αττική σε μία «Πράσινη Περιφέρεια», βελτιώνοντας το περιβαλλοντικό ισοζύγιο των τοπικών κοινωνιών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος Πατούλης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας ότι κάθε παρέμβαση που συμβάλλει στην περιβαλλοντική αναβάθμιση είναι πολύ σημαντική.

Ελέγξτε επίσης

Η Διπλή Ανάπλαση που περίμενε η Αθήνα: Βοτανικός και Λεωφόρος Αλεξάνδρας θα αλλάξουν όψη

Στο δημαρχείο της Αθήνας υπογράφηκε Σύμφωνο Συνεργασίας για την έναρξη των έργων της Διπλής Ανάπλασης …