Ενίσχυσης της αντιπλημμυρικής θωράκισης στη Βαρυμπόμπη

Υλικοτεχνική βοήθεια και εργατοτεχνικό προσωπικό διέθεσε η Περιφέρεια Αττικής για την ολοκλήρωση υλοποίηση της κατασκευής πιλοτικών έργων ορεινής Υδρονομίας και παρεμβάσεων ενίσχυσης της αντιπλημμυρικής θωράκισης που πραγματοποιήθηκαν στην Βαρυμπόμπη με τη συμμετοχή εξειδικευμένων εθελοντών επιστημόνων της Σλοβακίας.

Οι παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν με έμφαση στην κοιλάδα πάνω από την είσοδο των ανακτόρων του Τατοΐου.

Με την καθοδήγηση, τις τεχνικές γνώσεις και τη στενή συνεργασία των Σλοβάκων εθελοντών κατασκευάστηκαν 14 εναλλακτικά έργα διαφόρων ειδών.

Τα έργα αυτά αναμένεται να βοηθήσουν στην κατακράτηση των ομβρίων και στην τροφοδότηση  των υπόγειων υδάτων προκειμένου να παραμείνει  το νερό στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής και να συμβάλει στην ταχύτερη αναζωογόνηση του οικοσυστήματος.

Για το συντονισμό της δράσης υπήρξε στενή συνεργασία μεταξύ του αρμόδιου Εντεταλμένου της Περιφέρειας Αττικής Αθ. Κατσιγιάννη με την Πρέσβη της Σλοβακίας στην Ελλάδα I. Hiricova και τον Κ. Αραβώση Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

Δηλώσεις

Γιώργος Πατούλης: «Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την πολύ γόνιμη συνεργασία που είχε η Περιφέρεια Αττικής με τα τεχνικά κλιμάκια της Σλοβακίας, τους οποίους και θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μία φορά για την πολύτιμη συνδρομή τους στη χώρα μας, τις κρίσιμες στιγμές. Με συστηματική δουλειά και αξιοποιώντας τη σημαντική εμπειρία που έχουν σε τέτοιές περιπτώσεις κατασκευάστηκαν μέσα σε περίπου 4 μέρες 14 εναλλακτικά έργα ορεινής υδρονομίας, που μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά στην κατακράτηση των ομβρίων, για την καλύτερη αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής της Βαρυμπόμπης, που επλήγη από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού. Και σ΄ αυτή την πρωτοβουλία η Περιφέρεια Αττικής ήταν παρούσα συνδράμοντας τα σλοβακικά συνεργεία με τον απαιτούμενο τεχνολογικό εξοπλισμό αλλά και εργατοτεχνικό προσωπικό.  Για εμάς οι παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης είναι σε απόλυτη προτεραιότητα και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε καθημερινά σε συνεργασία και με συναρμόδιους φορείς καθώς και με τα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να προασπίσουμε την ασφάλεια των πολιτών, χωρίς χρονοτριβή».

Ελέγξτε επίσης

O ΠΕΣΥΔΑΠ θα παραλάβει τρεις υδατοδεξαμενές για το Όρος Αιγάλεω

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη και τον πρόεδρο του ΠΕΣΥΔΑΠ (Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων …

Τα Περιοδικά μας