Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΕπιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής: Ανανεώθηκε για 7η φορά η συνέχιση του έργου του προεδρείου

Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής: Ανανεώθηκε για 7η φορά η συνέχιση του έργου του προεδρείου

Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής εξελέγη εκ νέου η Διονυσία Αυγερινοπούλου Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Α’ Αντιπρόεδρος η κ. Χαρά Καφαντάρη και Β’ Αντιπρόεδρος ο κ. Γιώργος Αρβανιτίδης. Η Πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Αυγερινοπούλου, δήλωσε:

«Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής είναι μια ιδιαίτερα σημαντική Επιτροπή, η οποία φέρνει προς συζήτηση και επισπεύδει τις εξελίξεις για μια σειρά κρίσιμων περιβαλλοντικών ζητημάτων για τη χώρα μας, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, σε κρίσιμα θέματα, όπως της δημόσιας υγείας. Προβάλλει δε καινοτόμες προσεγγίσεις και τεχνολογίες,  οι οποίες μπορούν να δώσουν λύσεις σε χρόνια περιβαλλοντικά ζητήματα».

Όπως ανέφερε η κ. Αυγερινοπούλου, η φετινή θεματολογία της Επιτροπής Περιβάλλοντος είναι υπό διαμόρφωση, αλλά αναμένεται να αφιερώσει σημαντικό μέρος των εργασιών της σε δύο πολύ σημαντικούς τομείς, όπου αναζητείται σοβαρή πρόοδος και εξεύρεση οριστικών λύσεων και εφαρμογών της: Η πρώτη δέσμη ζητημάτων θα διερευνήσει ζητήματα που αφορούν σε βιώσιμα μοντέλα παραγωγής και κατανάλωσης ενέργειας, με εστίαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ ο δεύτερος τομέας έχει να κάνει με την κυκλική οικονομία και τη διαχείριση αποβλήτων.

«Η Επιτροπή καλωσορίζει, τέλος, την υποβολή αναφορών από τους πολίτες, ώστε να εξετάζονται σε κοινοβουλευτικό επίπεδο σημαντικές περιπτώσεις περιβαλλοντικής υποβάθμισης» τόνισε η κ. Αυγερινοπούλου.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Η εκ νέου εντολή για την ανανέωση του έργου του προεδρείου, πραγματοποιήθηκε με το σύνολο των ψηφισάντων (με 23 θετικές ψήφους υπέρ σε σύνολο 23 ψηφισάντων)[/box]
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ