Παρασκευή , 18 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΒΕΑ: Διάλογος από μηδενική βάση για την ανακύκλωση

br>Ημερίδα για το νέο νομοσχέδιο για την ανακύκλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ελληνικού Βιομηχανικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου με την συμμετοχή του ΕΒΕΑ αλλά της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, το Συστημάτων Ανακύκλωσης αλλά και εκπροσώπων της Πολιτείας. Από πλευράς ΥΠΕΚΑ, παραβρέθηκε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, καθώς και ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ). Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος άσκησε έντονη κριτική για το νέο νομοσχέδιο:

Ο κ. Μίχαλος ξεκίνησε την ομιλία του επισημαίνοντας την αναιτιολόγητη πρακτική τόσο του υπουργείου όσο και της διοίκησης του ΕΟΑΝ, να αρνηθεί επίμονα το διάλογο με τους ενδιαφερόμενους και να παραπέμψει τη συζήτηση στην ηλεκτρονική διαβούλευση, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η δημόσια διαβούλευση, όπως είναι γνωστό από άλλα νομοθετήματα, ελάχιστα λαμβάνεται υπόψη.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ ζήτησε ο διάλογος για το νέο νομοσχέδιο να ξεκινήσει από μηδενική βάση κι εξέφρασε την ανησυχία των επιχειρήσεων-μελών του καθώς και άλλων φορέων για τις διατάξεις που βρίσκονται σε δημόσια διαβούλευση σχετικά με την τροποποίηση του νόμου για την ανακύκλωση και την εναλλακτική διαχείριση, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην ημερίδα που διοργάνωσαν η ΚΕΔΕ και η ΚΕΕ για το θέμα.

Ελέγξτε επίσης

Δείτε το βίντεο: Greek Wind Energy Anthem- Ελληνικό τοπίο και ανεμογεννήτριες.

  Όμορφες εικόνες από τα αιολικά πάρκα στην Ελλάδα, αναδεικνύει το πρόσφατο βίντεο που δημιούργησε …