Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕξοικονόμηση ΕνέργειαςΕξοικονόμηση για όλους: Από 15 Μαΐου τα 4 προγράμματα του 1,2 δις ευρώ

Εξοικονόμηση για όλους: Από 15 Μαΐου τα 4 προγράμματα του 1,2 δις ευρώ

Από την επόμενη εβδομάδα κι εντός του Ιουνίου, ξεκινούν τα εξής, 4 προγράμματα, που αθροίζουν σωρευτικά μαζί με το προηγούμενο σε 1,2 δις ευρώ ενισχύσεις προς νοικοκυριά κι επιχειρήσεις. Την ανακοίνωση για την έναρξη των προγραμμάτων, πραγματοποίησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Άκης Σκέρτσος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Πρόγραμμα Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για νέους

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18-39 ετών – εντάσσεται στο “Σπίτι μου” – ώστε να μπορέσουν να φτιάξουν το σπίτι τους καινούριο, είτε  αυτό που διαμένουν, είτε ένα κενό σπίτι που έχουν στην κυριότητά τους. Η επιδότηση για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση του ακινήτου φτάνει τα 30 χιλιάδες ευρώ. Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό ύψους 350 εκατ. ευρώ. Το σχετικό ΦΕΚ είναι έτοιμο και η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων ανοίγει στις 18 Μαΐου.

-Produce E-Green

Δίνονται επενδυτικά κίνητρα σε επιχειρήσεις που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην πράσινη βιομηχανία και παραγωγικές μονάδες με αιχμή την αλυσίδα προιόντων της ηλεκτροκίνησης και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Οσοι συμμετάσχουν θα μπορούν να επιδοτηθούν για το σύνολο της επένδυσης τους προκειμένου να παράγουν ηλεκτρικά οχήματα, φορτιστές, μπαταρίες, να ανακυκλώνουν μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων, να παράγουν φωτοβολταικά πάνελ ή μέρη ανεμογεννήτριας. Επιπλέον θα επιδοτηθούν επιχειρήσεις που θα παράγουν προιόντα εξοικονόμησης ενέργειας, όπως αντλίες θερμότητας, ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες. Το πρόγραμμα έχει προυπολογισμό 200 εκατ. ευρώ, και η σχετική πλατφόρμα θα ανοίξει στις 30 Μαίου.

Πρόγραμμα Εξοικονομώ 2023

Στις 30 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για το νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ 2023 για νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα και με παλαιά σπίτια. Το νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ έχει προϋπολογισμό 350 εκατ. ευρώ και η σχετική ΚΥΑ υπογράφεται τις προσεχείς ημέρες. Η επιδότηση θα κυμανθεί μεταξύ 40% και 75% ανάλογα με τα εισοδήματα του δικαιούχου.

-Εξοικονομώ για επιχειρήσεις

Στα μέσα Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για το Εξοικονομώ για επιχειρήσεις ύψους 200 εκατ. ευρώ με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτό αφορά σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που είναι και η πλειονότητα στο ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Επίσης, ο κ. Σκέρτσος αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» ενώ πραγματοποίησε αναφορά στην ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης, για την περίοδο 2019-2023 αλλά και σύγκριση με την ενεργειακή πολιτική της περιόδου 2015-2019. Η σχετική ενημέρωση, έγινε μια ημέρα μετά το debate των πολιτικών αρχηγών, και την συζήτηση με τους δημοσιογράφους στις 5 ενότητες των κρίσιμων θεμάτων, μια εκ των οποίων ήταν και η ενότητα Περιβάλλον-Ενέργεια.

Δείτε το βίντεο:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ