Ευρωπαίοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: «Πυρηνική ενέργεια και φυσικό αέριο, όχι, ευχαριστούμε!»

Για την διαβούλευση που βρίσκεται σε εξέλιξη και για το κατά πόσον το ορυκτό αέριο και η πυρηνική ενέργεια είναι «πράσινα καύσιμα», με στόχο την χρηματοδότηση επενδύσεων από τους ευρωπαϊκούς πόρους για την ενεργειακή μετάβαση τα επόμενα χρόνια, οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν την ανησυχία τους, διότι όπως υποστηρίζουν η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία δεν προβλέπει παραγωγή ενέργειας από ορυκτό αέριο ή πυρηνικά καύσιμα στην κλιματικά ουδέτερη Ευρώπη που αναμένεται να επιτευχθεί μέχρι το 2050.

Η δήλωση

«Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ δηλώνουμε αντίθετοι στην προτεινόμενη αλλαγή των κανόνων ταξινόμησης –χρηματοδότησης. Τόσο το ορυκτό αέριο όσο και η πυρηνική ενέργεια δεν είναι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τυχόν ένταξη μονάδων και δικτύων στις επιδοτήσεις αποτελεί αληθινό κίνδυνο για την επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και για την κλιματική ουδετερότητα το 2050. Αποσπά σημαντικούς πόρους από τη βασική προτεραιότητα που είναι η ενίσχυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με ολοκληρωμένο σχεδιασμό, προσεκτικές χωροθετήσεις, ανάδειξη καινοτομιών, αλλά και συμμετοχή των πολιτών στο σχεδιασμό και την παραγωγή».

Η πρόσκληση

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ έστειλαν προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις αρμόδιες Επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου αναλυτικό κείμενο θέσεων – αντιπροτάσεων, και καλούν την Ελληνική Κυβέρνηση να συμβάλλει με την ψήφο της στο Συμβούλιο Υπουργών για την απόρριψη των προτεινόμενων αλλαγών στο σύστημα ταξινόμησης ενεργειακών επενδύσεων.

«Καλούμε επίσης τα ελληνικά Κόμματα που εκπροσωπούνται στο Ευρωκοινοβούλιο να ψηφίσουν αρνητικά» αναφέρουν οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ.

 

Ελέγξτε επίσης

Κ. Μητσοτάκης: Να αναλάβουμε δράση τώρα (COP26)-Ναυτιλία, τουρισμός, υπεράκτια αιολικά, απολιγνιτοποίηση,βιοποικιλότητα, πράσινο υδρογόνο

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, στην Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP26) στην οποία …

Τα Περιοδικά μας