Φράγμα Μεσοχώρας: Η λειτουργία του υδροηλεκτρικού σταθμού στο προσκήνιο

Η λειτουργία του υδροηλεκτρικού σταθμού Μεσοχώρας εκτιμάται ότι θα προσθέσει κάθε χρόνο 25 εκατ. ευρώ στα έσοδα της ΔΕΗ, ενώ επιπλέον θα συμβάλλει στην απεξάρτηση της χώρας από το λιγνίτη και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Για το Φράγμα Μεσοχώρας, για τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και για τις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν έτσι ώστε το έργο να μπει σε τροχιά ολοκλήρωσης, συναντήθηκαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστας Σκρέκας με τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Γιάννη Κοπανάκη, τον Γενικό Διευθυντή Θερμικής & Υδροηλεκτρικής Παραγωγής κ. Φώτη Καραγιάννη και τον Διευθυντής Μελετών, Κατασκευών Υδροηλεκτρικών Έργων κ. Κώστα Σακελλαριάδη.

Το Φράγμα Μεσοχώρας είναι ολοκληρωμένο από το 2001, κόστισε 500 εκατομμύρια ευρώ και θεωρείται ως ένα έργο με πολλαπλά αναπτυξιακά οφέλη τόσο για τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλία, όσο και ευρύτερα για τη χώρα.

 

Ελέγξτε επίσης

ΔΕΗ: νέα εταιρική ταυτότητα της Επιχείρησης-«ένα υποδειγματικό και αθόρυβο success story» ανέφερε ο Πρωθυπουργός-Η εταιρεία στο δρόμο για την απολιγνιτοποίηση με στροφή στις ΑΠΕ

Σε ειδική τελετή παρουσιάστηκε η νέα εταιρική ταυτότητα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, με σύνθημα «Ένα …