H Ελλάδα 4η…

Παρακολουθώντας καθημερινά την εξέλιξη των ΑΠΕ, στην χώρα μας, προβάλλουμε δείκτες που αποδεικνύουν το πόσο ώριμες είναι οι ανανεώσιμες πηγές για την ηλεκτροπαραγωγή. Την Τετάρτη 19 Ιουνίου, η Ελλάδα κατέλαβε την 4η θέση, μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, στο μερίδιο της αιολικής ενέργειας στο μείγμα της ηλεκτροπαραγωγής της χώρας, σύμφωνα με το δελτίο της WindEuropeWindEurope, που εκπροσωπεί την ευρωπαϊκή αιολική βιομηχανία.

Η χώρα μας, με 29% συνεισφορά από τα αιολικά, βρέθηκε κάτω από τη Λιθουανία (33%), την Σουηδία (42%) και την Δανία (77%) που βρέθηκε στην πρώτη θέση.

Συνολικά, στην Ευρώπη, τα αιολικά πρόσφεραν το 12,7% εκ των οποίων το 1,7% (109 GWh) προήλθε από τα αιολικά πάρκα στη θάλασσα.

Στην παραγωγή αιολικής ενέργειας, η Ελλάδα, κατέλαβε τη 6η θέση με 51,3 GWh ενώ στις τρείς πρώτες θέσεις βρέθηκαν, η Γερμανία (157,2 GWh), η Σουηδία (128,8 GWh) και η Σουηδία με 98,2 GWh.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ