Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΗ ABB και Samsung C&T: Λύση για τα έξυπνα κτίρια με έλεγχο της ενέργειας

Η ABB και Samsung C&T: Λύση για τα έξυπνα κτίρια με έλεγχο της ενέργειας

Η ABB Smart Buildings και η Samsung C&T υλοποίησαν πρόσφατα μια νέα διεθνή συμφωνία για την από κοινού παροχή ολοκληρωμένου και ολιστικού αυτοματισμού κτιρίων με αξιόπιστες λύσεις διανομής και διαχείρισης ενέργειας. Το γεγονός αυτό αποτελεί συνέχεια της συμφωνίας που υπογράφηκε με τη Samsung Electronics τον Απρίλιο του 2022 για την προώθηση της ολιστικής τεχνολογίας έξυπνων κτιρίων, μέσω της ενοποίησης των ABB-free@home® και Samsung SmartThings.

Η νέα συνεργασία σηματοδοτεί την πρόθεση των εταιρειών, να ενοποιήσουν τις λύσεις κτιριακού αυτοματισμού που διαθέτουν, όπως η Homeniq (smart home πλατφόρμα της Samsung C&T), το σύστημα ABB-free@home® και το ABB i-bus® KNX, οι οποίες μπορούν να διευρύνουν σημαντικά τις υπηρεσίες για σπίτια και κτίρια, μέσα από ένα ενιαίο εργαλείο διαχείρισης. Η δυνατότητα επιλογής μεταξύ των εφαρμογών Homeniq και ABB-free@home®, αλλά και των οθονών αφής της ABB, θα επιτρέψει στους χρήστες να ελέγχουν όλες τις έξυπνες οικιακές συσκευές Samsung C&T και ABB από ένα ενιαίο περιβάλλον χρήστη. Με στόχο την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για ολοκληρωμένα, εύχρηστα και ευέλικτα προϊόντα και λύσεις, η συνεργασία αποτελεί ένα ακόμη ορόσημο για καλύτερη διαχείριση ενέργειας, χαμηλότερο ενεργειακό κόστος και βελτιωμένη ποιότητα ζωής.

«Αυτή η νέα συμφωνία με τη Samsung C&T είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην επέκταση του χαρτοφυλακίου μας για την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων και υπηρεσιών για έξυπνα κτίρια. Αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας για την ανεύρεση συνεργασιών με στόχο την αντιμετώπιση των παγκόσμιων ενεργειακών προκλήσεων», δήλωσε η Lucy Han, Head of Global Product Group Building and Home Automation Solutions της ABB Electrification Smart Buildings Division.

«Κατασκευαστικές εταιρείες, εργολάβοι και επενδυτές θα επωφεληθούν επίσης από την ευκολία μιας συνδυασμένης, one-stop-shop εφαρμογής διαχείρισης των συσκευών της Samsung C&T και της ABB», πρόσθεσε η Hyejung Helen Cho, Head of Life Solution Department της Samsung C&T.

Τα κτίρια

Τα κτίρια ευθύνονται για το 40%1 της κατανάλωσης ενέργειας και για το 30%2 των παγκόσμιων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (GHG), αλλά οι ταχέως εξελισσόμενες τεχνολογίες υπόσχονται σημαντικές μειώσεις των ποσοστών αυτών. Η νέα συμφωνία με τη Samsung C&T θα οδηγήσει σε περαιτέρω συνδυασμένες πρωτοβουλίες καινοτομίας. Μετά από μια αρχική δοκιμή της ιδέας που αναπτύχθηκε φέτος στην Κορέα, επί του παρόντος υλοποιούνται περαιτέρω κοινά πιλοτικά έργα στην Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Τα πρώτα κτίρια…smart home

Στο πλαίσιο αυτό, τα σπίτια στο Brobyholm της Σουηδίας θα είναι τα πρώτα κτίρια που θα έχουν πρόσβαση σε μία ολιστική λύση smart home μέσω του κοινού συστήματος ABB-free@home® και Samsung SmartThings. Όλα τα προϊόντα και οι συσκευές smart home θα συνδέονται απρόσκοπτα και με ασφάλεια μέσω της εφαρμογής Samsung SmartThings. Η κοινή χρήση ενέργειας θα συγχρονίσει τα κύρια ηλεκτρικά στοιχεία, όπως οι φορτιστές EV και οι ηλιακοί μετατροπείς στην κοινότητα, για τη βελτιστοποίηση της χρήσης ενέργειας μέσω της διαχείρισης φορτίου. Οι έξυπνες συσκευές της Samsung, όπως αντλίες θερμότητας, πλυντήρια ρούχων και πιάτων, μπορούν να προγραμματιστούν να λειτουργούν όταν τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας είναι πιο προσιτά και όταν τα επίπεδα αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας είναι επαρκή. Τα ηλιακά πάνελ σε κάθε σπίτι θα φορτίζουν τις μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας, για χρήση από ολόκληρη την κοινότητα.

Τιμές ενέργειας

Καθώς οι τιμές της ενέργειας αποτελούν μια από τις κύριες ανησυχίες σε όλη την Ευρώπη, η ανάπτυξη του προγράμματος παρέχει επίσης ένα αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης ενέργειας που καταγράφει λεπτομερώς την κατανάλωση ενέργειας, κάνει αυτόματες προσαρμογές στον εσωτερικό φωτισμό με βάση το επίπεδο του εξωτερικού φωτός και βελτιστοποιεί τα συστήματα ψύξης και θέρμανσης, με βάση τις εξωτερικές θερμοκρασίες και την ηλιακή ακτινοβολία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ