Πέμπτη, 10 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑΠΕΑιολικάΗ Ελλάδα 9η...

Η Ελλάδα 9η…

Παρακολουθώντας καθημερινά την εξέλιξη των ΑΠΕ, στην χώρα μας, προβάλλουμε δείκτες που αποδεικνύουν το πόσο ώριμες είναι οι ανανεώσιμες πηγές για την ηλεκτροπαραγωγή. Την Κυριακή 15 Ιουνίου, η Ελλάδα κατέλαβε την 9η θέση, μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, στο μερίδιο της αιολικής ενέργειας στο μείγμα της ηλεκτροπαραγωγής της χώρας, σύμφωνα με το δελτίο της WindEurope, που εκπροσωπεί την ευρωπαϊκή αιολική βιομηχανία.

 

Η χώρα μας, με 10% συνεισφορά από τα αιολικά, βρέθηκε μαζί με την Κροατία ενώ την πρώτη θέση κατέλαβαν η Πορτογαλία και η Ισπανία (28%).

Στο μερίδιο της αιολικής ενέργειας, στο μείγμα ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, η Ελλάδα, κατέλαβε τη 14η θέση με 13,9 GWh ενώ στις τρείς πρώτες θέσεις βρέθηκαν, η Γερμανία (241,8 GWh εκ των οποίων τα 42,1GWh απο τα offshore πάρκα), η Ισπανία (163,2 GWh) και η Γαλλία (65,2 GWh εκ των οποίων τα 6,9 απο τα offshore πάρκα).

 

Συνολικά, στην Ευρώπη, τα αιολικά πρόσφεραν το 12,8% (421 GWh) εκ των οποίων το 1,6% (95 GWh) προήλθε από τα αιολικά πάρκα στη θάλασσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ