Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΔιεθνήΗ Schneider Electric δημοσιεύει ανεξάρτητες ερευνητικές μελέτες που αποκαλύπτουν το χάσμα δράσης όσο...

Η Schneider Electric δημοσιεύει ανεξάρτητες ερευνητικές μελέτες που αποκαλύπτουν το χάσμα δράσης όσον αφορά τη βιωσιμότητα

Η Schneider Electric, ανέθεσε δύο ανεξάρτητες ερευνητικές μελέτες που επικεντρώνονται στη βιωσιμότητα των λειτουργιών ΙΤ και data center. Τα αποτελέσματα αυτών αποκαλύπτουν πως υπάρχει απόσταση μεταξύ πρόθεσης και δράσης, υποδεικνύοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος του κλάδου βρίσκεται ακόμη στο αρχικό στάδιο του ταξιδιού προς την βιωσιμότητα.

Οι δύο μελέτες διεξήχθησαν από κορυφαίους αναλυτές του κλάδου, την 451 Research και την Forrester. Συγκέντρωσαν δεδομένα από σχεδόν 3.000 συμμετέχοντες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων παρόχων colocation και cloud, καθώς και επαγγελματιών ΙΤ σε διαφορετικά τμήματα και μεγέθη οργανισμών.

Η 451 Research ανακάλυψε ότι υπάρχει χάσμα μεταξύ αντίληψης και πραγματικότητας καθώς πολλές επιχειρήσεις θεωρούν ότι τα προγράμματα βιωσιμότητάς τους είναι πιο προηγμένα από τους ίδιους, καθώς «οι αξιολογήσεις σχεδόν των μισών ερωτηθέντων (48%) δεν ταιριάζουν με μια προηγούμενη απάντηση».

Το έγγραφο της Forrester επικεντρώθηκε στο colocation και διαπίστωσε ότι το 73% των οργανισμών κατέταξε τη βιωσιμότητα ως την νο2 επιχειρηματική προτεραιότητά τους, αλλά μόνο το 33% δηλώνει ότι έχει δημιουργήσει ένα στρατηγικό σχέδιο βιωσιμότητας.

«Η έρευνα δείχνει σαφώς ότι σε ολόκληρο τον κλάδο των data center και ΙΤ, υπάρχει ένα κενό δράσης και βιωσιμότητας – η πρόθεση φαίνεται να υπάρχει, αλλά δεν υπάρχει δράση», δήλωσε ο Pankaj Sharma, EVP του τμήματος Secure Power, της Schneider Electric. «Φυσικά, οι επαγγελματίες ΙΤ κατανοούν και έχουν λάβει μέτρα για να φτάσουν πιο κοντά στην βιωσιμότητα. Αυτό όμως που μας λείπει, με κάποιες εξαιρέσεις, είναι ολοκληρωμένα σχέδια δράσης για τη βιωσιμότητα, αλλά και μετρήσιμοι στόχοι για την αλλαγή που απαιτείται, ώστε να αντιμετωπιστεί η κλιματική κρίση. Αυτές οι δύο ερευνητικές μελέτες επιβεβαιώνουν το κενό δράσης σε σχέση με τη βιωσιμότητα και δημιουργούν έτσι την πρόκληση ώστε να το αντιμετωπίσουμε».

Κατανόηση της κατάστασης για τις πρωτοβουλίες βιωσιμότητας σε ολόκληρο τον κλάδο

Η Schneider Electric ανέθεσε τις δύο ανεξάρτητες ερευνητικές μελέτες, οι οποίες σχεδιάστηκαν για να βοηθήσουν τον κλάδο να κατανοήσει καλύτερα την εξέλιξη των πρωτοβουλιών βιωσιμότητας. Ακολουθούν αποσπάσματα από κάθε μελέτη με δείγμα των αποτελεσμάτων και συνδέσμων προς τις ολοκληρωμένες μελέτες:

 

  • To White Paper της 451 Research: Βιωσιμότητα στο edge – Το χάσμα μεταξύ επιχειρηματικών σχεδίων και προγραμμάτων βιωσιμότητας για Core και Distributed IT. Στην έκθεση συμμετείχαν περισσότερες από 1.150 μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις παγκοσμίως που αντιπροσωπεύουν περισσότερους από 20 κλάδους και τις προσπάθειές τους για βιωσιμότητα με κατανεμημένους ΙΤ πόρους.

 

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι πολλές επιχειρήσεις πιστεύουν ότι βρίσκονται πιο μακριά στο ‘ταξίδι’ τους προς τη βιωσιμότητα από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Για αυτές τις επιχειρήσεις, το κίνητρο προς την βιωσιμότητα είναι η επιχειρηματική αξία. Οι μεγαλύτερες προκλήσεις στο ‘ταξίδι’ αυτό περιλαμβάνουν τη βελτιστοποίηση της χρήσης ενέργειας, η οποία ακολουθείται από λήψη σταθερών data και μετρήσεων (για ηγέτες/προηγμένες εταιρείες) και έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού (για αρχάριους οργανισμούς).

 

  • Το leadership paper από τη Forrester: Reimagine Colocation Strategy with Sustainability Front of Mind. Η έρευνα έγινε σε 1.033 υπεύθυνους λήψης αποφάσεων παγκοσμίως για τη βιωσιμότητα των παρόχων colocation παγκοσμίως με στόχο να διερευνήσουν τους παράγοντες που οδηγούν στη βιωσιμότητα στον κλάδο τους. Η μελέτη εξέτασε επίσης τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και πού επενδύουν περισσότερο σε σχέση με τον υπόλοιπο κλάδο της τεχνολογίας.

 

Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι οργανισμοί δεν διαθέτουν ισχυρή ολοκληρωμένη στρατηγική για τα προγράμματα βιωσιμότητας, με μόνο το 33% να ισχυρίζεται ότι η επιχείρησή του έχει δημιουργήσει ένα στρατηγικό σχέδιο βιωσιμότητας, επιβεβαιώνοντας ότι ο κλάδος βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο. Επιπλέον, η έρευνα δείχνει ότι στο μέλλον, ένα βασικό κομμάτι της επιτυχίας της βιωσιμότητας θα είναι η εύρεση του κατάλληλου συνεργάτη για να βοηθήσει τους οργανισμούς να πετύχουν τους στόχους τους. Τέλος, αποδεικνύει, ότι οι επιχειρήσεις που προσέλαβαν μια εξωτερική εταιρεία συμβούλων βιωσιμότητας στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών τους για τη βιωσιμότητα έχουν 33% περισσότερες πιθανότητες για καλύτερα αποτελέσματα και για την επίτευξη των στόχων τους.

 

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]-Οι μελέτες της 451 Research & της Forrester δείχνουν ότι το μεγαλύτερο μέρος της βιομηχανίας ΙΤ και data center βρίσκεται ακόμα στο αρχικό στάδιο του ταξιδιού προς την βιωσιμότητα

-Το 73% των οργανισμών, όπως φανερώνει η μελέτη, κατατάσσει τη βιωσιμότητα ως την νo2 επιχειρηματική προτεραιότητα, ωστόσο μόνο το 33% δηλώνει ότι έχει δημιουργήσει ένα στρατηγικό σχέδιο βιωσιμότητας

-Η Schneider Electric ανέθεσε την έρευνα για να βοηθήσει τον κλάδο να κατανοήσει καλύτερα την εξέλιξη των πρωτοβουλιών βιωσιμότητας[/box]

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ