ΙΟΒΕ: Οι εξελίξεις στη βιομηχανία και η απολιγνιτοποίηση

Σύμφωνα με το μηνιαίο δελτίο εξελίξεων στη Βιομηχανία αποτυπώνεται η αρνητική επίδραση της υγειονομικής κρίσης, με τον δείκτη επιχειρηματικών προσδοκιών στη βιομηχανία, να ενισχύεται ελαφρώς τον Ιανουάριο, στις 94,9 (από 93,3 μονάδες τον Δεκέμβριο).

Σύμφωνα με το αντίστοιχο περυσινό επίπεδο, αυτό το ποσοστό παρουσιάζεται πολύ μικρότερο, δηλαδή στις 105,8 μονάδες.

Σύμφωνα με το δελτίο εξελίξεων στη βιομηχανία του ΙΟΒΕ, σημειώθηκε σημαντική αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής 8,7% τον Νοέμβριο (y-o-y) στην Ελλάδα έναντι οριακής μείωσης 0,4% στην ΕΕ27.

Στο Δελτίο του ΙΟΒΕ αποτυπώνεται η κατάσταση στον τομέα της Ενέργειας ενώ περιλαμβάνεται Ειδικό θέμα: Το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης στην Ελλάδα.

Στη συγκεκριμένη ενότητα, γίνεται καταγραφή με τις εκτιμώμενες οικονομικές επιπτώσεις στις επηρεαζόμενες περιφερειακές ενότητες και συνολικά στην Ελλάδα.

Αλλά παρουσιάζονται και οι ενισχύσεις και τα φορολογικά κίνητρα θα δοθούν για την προσέλκυση και προώθηση επενδύσεων σε παραγωγικούς κλάδους των 5 πυλώνων του Master Plan: α) Καθαρή ενέργεια, β) Βιομηχανία, βιοτεχνία και εμπόριο, γ) Έξυπνη αγροτική παραγωγή, δ) Βιώσιμος τουρισμός και ε) Τεχνολογία και εκπαίδευση

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ecotec.

 

Ελέγξτε επίσης

«Πράσινο Σχολείο» η Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας ΟΑΕΔ στην Κοζάνη

Το GRAEDUCATION συζήτησαν οι εταίροι του ελληνογερμανικού έργου το οποίο αποβλέπει στην ενεργειακή αναβάθμιση και …