Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΔιαχείριση ΑποβλήτωνΚώστας Σκρέκας: «Προωθούμε την Πράσινη Μετάβαση, συνεχίζουμε αποφασιστικά τη δημοπράτηση μονάδων επε...

Κώστας Σκρέκας: «Προωθούμε την Πράσινη Μετάβαση, συνεχίζουμε αποφασιστικά τη δημοπράτηση μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων»

Για τα έργα στην διαχείριση αποβλήτων αλλά και την δημοπράτηση των μονάδων επεξεργασίας έκανε μνεία ο Υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας σε ανακοίνωση του. Αναφέρθηκε τόσο στην δημοπράτηση δύο ακόμα μονάδων, στον Ανατολικό Τομέα Θεσσαλονίκης και τη Λάρισα, συνολικού προϋπολογισμού 182 εκατ. ευρώ, την στιγμή που συνολικά έχουν δημοπρατηθεί 28 μονάδες τα τελευταία τρία χρόνια.

Δηλώσεις

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Με τις νέες δημοπρατήσεις των μονάδων του Ανατολικού Τομέα Θεσσαλονίκης και της Λάρισας, συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής, που αφορούν στην επεξεργασία στερεών αποβλήτων στη χώρα μας. Ερχόμαστε ολοένα και πιο κοντά στον μεγάλο φιλόδοξο στόχο μας, που είναι μέσα στο 2023 να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι δημοπρατήσεις των αναγκαίων για την Ελλάδα μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων. Με αυτόν τον τρόπο παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας για μια ομαλή Πράσινη Μετάβαση, βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα ζωής όλων των Ελληνίδων και Ελλήνων πολιτών».

Αναλυτικά για το συγκεκριμένο θέμα θα υπάρξει εκτενέστερη αναφορά στην έντυπη έκδοση του Ecotec.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ