;

«Κυνήγι θησαυρού» του Αιόλου στο The Mall

Για 7η συνεχή χρονιά η ΕΛΕΤΑΕΝ οργανώνει εορταστικές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου, οι οποίες θα κορυφωθούν στις 15 Ιουνίου 2013. Στο επίκεντρο τα παιδιά αφού η Ελληνική Επιστημονική Ενωση Αιολικής Ενέργειας συνεχίζει την παράδοση, της ευαισθητοποίησης μικρών-μεγάλων με πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Η κορύφωση των εκδηλώσεων στην Ελλάδα θα γίνει την εβδομάδα από Δευτέρα 10 Ιουνίου μέχρι το Σάββατο 15 Ιουνίου, με την παρουσία της ΕΛΕΤΑΕΝ στο “THE MALL ATHENS” στο Μαρούσι, όπου μέλη, φίλοι και εθελοντές στο περίπτερο της ΕΛΕΤΑΕΝ στο 2ο όροφο, θα προσφέρουν ενημερωτικά φυλλάδια και θα απαντάνε στις ερωτήσεις του κοινού αναφορικά με τον Αίολο και την τεχνολογία.

Αξίζει πραγματικά, οι μικροί φίλοι, συνοδεία των γονιών να ζήσουν την εμπειρία της αιολικής ενέργειας από κοντά. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:
Εκπαιδευτικά παιχνίδια για τους μικρούς φίλους. Θα υπάρχουν τραπεζάκια και εξοπλισμός όπου με τη βοήθεια παιδαγωγών και εθελοντών θα έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν ανεμόμυλους και αερόστατα, καθώς και ζωγραφιές με μπογιές και κολάζ και να φύγουν με ένα αναμνηστικό αιολικό δωράκι.

ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ. Καθημερινά θα διεξάγεται το Κυνήγι του Θησαυρού του Αιόλου, από τις 6μμ-8μμ, το οποίο θα κορυφωθεί το Σάββατο 15 Ιουνίου. Πληροφορίες καθημερινά στο περίπτερο στης ΕΛΕΤΑΕΝ
Έκθεση των παιδικών ζωγραφιών. Οι ζωγραφιές των παιδιών, που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό ζωγραφικής της ΕΛΕΤΑΕΝ, θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα φιλοξενηθεί σε ειδικό χώρο στον 3ο όροφο στο THE MALL ATHENS.

Θεατρική παράσταση «Το Παραμύθι του Αιόλου». Το Σάββατο 15 Ιουνίου οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την θεατρική παράσταση «Το Παραμύθι του Αιόλου» με πρωταγωνιστές νέους καλλιτέχνες και guest συμμετοχή της καταξιωμένης σοπράνο Κάτιας Πάσχου. Θα δοθούν 2 παραστάσεις στις 16:30 και στις 18:30, σε ειδικό χώρο στον 3ο όροφο στο THE MALL ATHENS. Είσοδος ελεύθερη.

Ο εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου 15 Ιουνίου 2013 (GWD2013) διοργανώνονται σε όλον τον πλανήτη από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας GWEC και την Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας EWEA, εθνικός εκπρόσωπος της οποίας είναι η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ).

«ʼνεμος 2013»

Η έναρξη των εκδηλώσεων στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε με την πρόσκληση συμμετοχής στον παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας, ο οποίος ολοκληρώθηκε στις 12 Μαΐου και τα βραβεία θα ανακοινωθούν και θα παρουσιαστούν σε ειδική τελετή στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στις 5 Ιουνίου.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο διαγωνισμός παιδικής ζωγραφικής με θέμα την Αιολική Ενέργεια και τις Ανεμογεννήτριες. Παιδιά από όλες τις τάξεις του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου καλούνται να αφήσουν ελεύθερη τη φαντασία τους και να αποτυπώσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο το στοιχείο του Ανέμου. Η καταληκτική ημερομηνία για τον διαγωνισμό αυτό είναι η Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013. Όλα τα έργα των μικρών δημιουργών θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα φιλοξενηθεί σε ειδικό χώρο στον 3ο όροφο στο THE MALL ATHENS.

Στις 14 Μαΐου σφυρίχτηκε η έναρξη του 4ου Πράσινου Ποδοσφαιρικού Τουρνουά 5×5 της ΕΛΕΤΑΕΝ, στο οποίο συμμετέχουν εταιρείες και φορείς του ευρύτερου κλάδου των Α.Π.Ε.. Τα αποτελέσματα των συναρπαστικών αγώνων με τα ιδιαίτερα χορταστικά σκορ στο ειδικό microsite που έχει δημιουργηθεί στον δικτυακό τόπο της ΕΛΕΤΑΕΝ http://www.eletaen.gr/windcup/2013

Στην φωτό η αφίσα της ελληνικής συμμετοχής στην Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου

Περισσότερα για τις εκδηλώσεις:www.eletaen.gr

Ελέγξτε επίσης

«Αρχιπέλαγος»: Έρευνα για την Πλαστική Ρύπανση στις Ελληνικές Θάλασσες

Το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» διεξάγει έρευνα για τις επιπτώσεις της πλαστικής ρύπανσης, με στόχο …