(Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)

Κυρ. Μητσοτάκης στην ASEM για ενέργεια και καθαρά νησιά

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε στη 13η Σύνοδο Κορυφής της «Συνάντησης Ευρώπης – Ασίας» (ASEM), που διεξάγεται διαδικτυακά και παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της χώρας μας για τον πράσινο μετασχηματισμό και την αειφόρο ανάπτυξη τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρωτοβουλία για τα ενεργειακά «καθαρά» νησιά (πρωτοβουλία GR-eco islands), καθώς και στη σύσταση αυτόνομου υπουργείου Κλιματικής Κρίσης.

Ενέργεια

Κατά την παρουσίαση του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου, και τόνισε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία μετατρέπει την Ελλάδα σε κόμβο πράσινης ενέργειας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει πύλη στην ευρωπαϊκή αγορά για το πράσινο υδρογόνο που παράγεται στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Να σημειωθεί ότι στη Σύνοδο Κορυφής ASEM συμμετέχουν κάθε δύο χρόνια οι αρχηγοί 51 ευρωπαϊκών και ασιατικών κρατών που αντιπροσωπεύουν το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού, το 65% του παγκόσμιου ΑΕΠ, το 55% του παγκόσμιου εμπορίου και το 70% του παγκόσμιου τουρισμού. Φέτος, διοργανώθηκε από την Καμπότζη και είχε ως βασικό θέμα την ενίσχυση της πολυμερούς συνεργασίας για κοινή ανάπτυξη.

Ελέγξτε επίσης

WWF Ελλάς: Τι ακούσαμε (και τι δεν ακούσαμε) από τον πρωθυπουργό στην COP26

Μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το WWF Ελλάς εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την …

Τα Περιοδικά μας