Μάθε για τις καθαρές και ασφαλείς μετακινήσεις στο Εικονικό Εργαστήρι του Πολυτεχνείου Κρήτης

Το 4ο ανοικτό εργαστήρι, σε virtual edition (εικονική έκδοση) για το 2020, προσφέρει δράσεις ενημέρωσης και σχεδιασμού για ό,τι νέο βελτιώνει τις μετακινήσεις και την ποιότητα ζωής στην πόλη. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση //emw2020.compose-resel.gr/ μπορεί κανείς να γνωρίσει τα εξής:

-Να τεστάρει τις γνώσεις του για την οικολογική οδήγηση και να εξοικειωθεί με τους Χρυσούς Κανόνες, με το GREEN YOUR DRIVE app

-Να υπολογίσει το περιβαλλοντικό και οικονομικό όφελος από τις καθημερινές μας μετακινήσεις, επιλέγοντας να αντικαταστήσουμε το αυτοκίνητο με εναλλακτικούς τρόπους, πιο φιλικούς για το περιβάλλον, με το GREEN YOUR RIDE app.

-Να ενημερωθεί για νέες υπηρεσίες και επιλογές για ασφαλείς, καθαρές και προσβάσιμες μεταφορές μέσω διαδραστικού χάρτη.

-Να μάθει για τα καθαρά οχήματα και καύσιμα και πώς να ανακυκλώνουμε τα χρησιμοποιημένα τηγανόλαδα για την παραγωγή βιοντίζελ.

-Να μοιραστεί τις σκέψεις και τις προτάσεις του για την βιώσιμη και οικολογική μετακίνηση.

 

Δείτε περισσότερα στο https://emw2020.compose-resel.gr/.

Η δράση

Το εργαστήρι διοργανώνεται κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας κάθε χρόνο από το 2017, από το Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης (www.resel.tuc.gr), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Civitas Destinations και σε συνεργασία με το Δήμο Ρεθύμνης.

 

 

 

 

Ελέγξτε επίσης

Ματαιώνεται η ποδηλατάδα του Δ. Τρικκαίων

Η ποδηλατάδα είχε προγραμματιστεί να είναι η τελευταία δράση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας …