Νεολαία και διαστημική βιομηχανία στην εβδομάδα Γεωπαρατήρησης-Δείτε τι έγινε στην Γκάνα. Με ελληνική παρουσία στην GEO Week 2022

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του GEO Week 2022 που φέτος φιλοξενήθηκε στη πρωτεύουσα της Γκάνας, Ακκρά, την εβδομάδα 31 Οκτωβρίου – 4 Νοεμβρίου. Στην αφρικανική πρωτεύουσα, παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του Ελληνικού Γραφείου Γεωπαρατήρησης, το οποίο έχει δυναμική παρουσία σε όλες τις ανάλογες δραστηριότητες.

Σε ένα πλούσιο πρόγραμμα με μια σειρά από συνεδρίες και περίπτερα για την αποτελεσματικότερη εμπλοκή των νέων και της διαστημικής βιομηχανίας στο GEO ποικίλης θεματολογίας και πλέον τοπικού ενδιαφέροντος ομιλίες, συμμετείχαν οι Δρ. Ελένη Αθανασοπούλου (στη συνεδρία για την αστική ανθεκτικότητα, Τρίτη 11.00-12.30), ο Δρ. Χάρης Κοντοές (στη συνεδρία για την υγεία, Τρίτη 11.00-12.30) και ο Ορέστης Speyer (στη συνεδρία για τα ανοιχτά δεδομένα, Τρίτη 16.00 – 17.30).

Στην κορύφωση του συνεδρίου έλαβε χώρα η διήμερη Ολομέλεια του GEO (GEO Plenary), όπου ο επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας και Δ/ντής του Ελληνικού Γραφείου Γεωπαρατήρησης Δρ. Ευάγγελος Γερασόπουλος, παρουσίασε το επερχόμενο Πρόγραμμα Εργασιών του GEO για την τριετία 2023-2025 (Πέμπτη 14.00 – 15.30), από τη θέση του ως συμπροεδρεύων της Προγραμματικής Επιτροπής του GEO.

Στο περιθώριο των ημερησίων δραστηριοτήτων πραγματοποιήθηκαν επίσης σημαντικές συνεδρίες της Εκτελεστικής Επιτροπής του GEO (Executive Committee), όπου η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας μας, στις οποίες συζητήθηκαν και πάρθηκαν κρίσιμες αποφάσεις για τον σχεδιασμό του GEO στη μετά το 2025 περίοδο.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του συνεδρίου σύνδεσμοι με τις μαγνητοσκοπήσεις των συνεδριών, οπότε μείνετε συντονισμένοι/ες για να μάθετε τις τελευταίες εξελίξεις στα πεδία ενδιαφέροντος σας.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο η GEO Εβδομάδα στην Ακκρά μέσα από ένα σύντομο βίντεο:

 

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες:

https://www.earthobservations.org/geoweek2022.php

Τα Περιοδικά μας