Νέος Κόσμος: Πάρκο νούμερο 9 στην Αθήνα- φυτεύτηκαν 140 τ.μ.

Το πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου» έδωσε σε άλλη μια γειτονιά της Αθήνας, επιπλέον πράσινο και ομόρφυνε ένα ακόμη σημείο της πόλης. Με την επιμέλεια της Οργάνωσης Γη, ένα αναξιοποίητο οικόπεδο 200 τ.μ. στη συμβολή των οδών Αρτέμωνος και Αετίωνος, μεταμορφώθηκε σε μια καταπράσινη γωνιά και με την πολύτιμη συμβολή της P&G, δημιουργήθηκε το 9ο πάρκο τσέπης.

Ο προηγούμενος εγκαταλελειμμένος χώρος, μέχρι πρότινος λειτουργούσε ως σημείο παράνομης ρίψης απορριμμάτων και στάθμευσης οχημάτων. Σήμερα, ο χώρος έχει αναμορφωθεί πλήρως, δημιουργώντας ένα πάρκο με διαμπερή “διάδρομο”, που συνδέει την οδό Αρτέμωνος με τον πεζόδρομο της Πολυκλέους.

Το νέο πάρκο

Με βάση την τοπογραφία του οικοπέδου, το νέο πάρκο δημιουργήθηκε σε δύο επίπεδα και σε αυτά τοποθετήθηκαν τέσσερα παγκάκια. Συνολικά, φυτεύτηκαν 140 τ.μ., δημιουργώντας ένα κατάφυτο περιβάλλον στο οποίο κυριαρχούν 468 μεσαίοι και χαμηλοί σκιόφιλοι θάμνοι. Τα δέντρα που υπήρχαν στο χώρο -κυρίως ευκάλυπτοι, αείλανθοι και χαρουπιές- διατηρήθηκαν και ύστερα από την ανάλογη περιποίηση, ενισχύθηκαν με νέες φυτεύσεις. Χαρακτηριστικά στοιχεία, είναι η αντοχή τους στη σκιά, την αστική ρύπανση, τη μηχανική αλλά και την υδατική καταπόνηση.

Το πρόγραμμα

Τα προηγούμενα οχτώ πάρκα τσέπης δημιουργήθηκαν στην Κυψέλη, στον Κολωνό, στο Παγκράτι, στον Κεραμεικό, στα Σεπόλια, στον Άγιο Αρτέμιο (Γούβα), στα Πετράλωνα και στα Πατήσια.

 

Δηλώσεις

«Το 9ο πάρκο τσέπης αποτελεί τη δυναμική συνέχεια ενός πολύ σημαντικού πρότζεκτ που ξεκίνησε ο Δήμος Αθηναίων για να δώσει χρώμα και ποιότητα ζωής στις γειτονιές της πόλης. Σύμμαχοί μας, είναι οι ιδιωτικές εταιρείες που θέλουν να συνεισφέρουν στην προσπάθειά μας να απελευθερώσουμε χώρους και να γεμίσουμε πράσινο την πόλη. Ευχαριστούμε την P&G και την Οργάνωση Γη, που συνέβαλαν στη δημιουργία αυτού του νέου πάρκου στον Νέο Κόσμο, προσφέροντας ένα ακόμη όμορφο σημείο μέσα στην Αθήνα. Οι γειτονιές μας συνεχίζουν να αλλάζουν λίγο – λίγο, κάθε μέρα», επισημαίνει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

 

Ελέγξτε επίσης

Έπεσαν οι υπογραφές για το «διπλό όνειρο»

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΟ κ. Παναγιώτης Μαλακατές, ο …

Τα Περιοδικά μας