ΝΟΥΝΟΥ Family Bio: σε νέα οικολογική συσκευασία- το 60% του πλαστικού είναι από ζαχαροκάλαμο

Το νέο γάλα ψυγείου ΝΟΥΝΟΥ Family Bio της FrieslandCampina Hellas-ΝΟΥΝΟΥ παράγεται σε νέα οικολογική συσκευασία από 86% ανανεώσιμες φυτικές πηγές όπως χαρτί και ζαχαροκάλαμο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η συγκεκριμένη επιλογή αποτελεί μέρος του έμπρακτου σεβασμού της στην προστασία του περιβάλλοντος, κι εξυπηρετεί τον στρατηγικό της στόχο Βιωσιμότητας παγκοσμίως “Nourishing a better planet… Θρέφοντας έναν καλύτερο πλανήτη”.

Το νέο προιόν, το πρώτο βιολογικό αγελαδινό γάλα υψηλής παστερίωσης της εταιρείας, πλήρες (3,6% λιπαρά) και ελαφρύ (1,5% λιπαρά) παράγεται και συσκευάζεται στο Πρότυπο Eργοστάσιο ΝΟΥΝΟΥ της FrieslandCampina Hellas στην Πάτρα.

Διατίθεται σε οικολογική συσκευασία, της οποίας το 60% του πλαστικού είναι από ζαχαροκάλαμο, ενώ το 100% του χαρτιού προέρχεται από πιστοποιημένα δάση FSC® και από άλλες ελεγχόμενες πηγές, συμβάλλοντας στη μείωση εκπομπών CO2 κατά 19%*.

Όπως ανακοίνωσε η FrieslandCampina Hellas-NOYNOY η νέα συσκευασία είναι η πρώτη και μοναδική που παράγεται στην ελληνική αγορά σε συνεργασία με την Tetra Pak.

Η FrieslandCampina επιδιώκει για την επόμενη δεκαετία και μέχρι το 2050 μια θρεπτικότερη και πιο προσιτή διατροφή για όλους, με προϊόντα, συσκευασίες και πρακτικές που βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία με τη φύση, ελέγχοντας με βιώσιμο τρόπο όλη την αλυσίδα γάλακτος, «από τη φύση στο ποτήρι».

Τα Περιοδικά μας