Ο Ιωάννης Σιδέρης, διευθύνων σύμβουλος του EOAN: “Είμαστε στην εποχή του e-OAN”

Ο Ε.Ο.ΑΝ. και η κοινωνία των μηδενικών αποβλήτων

Η ψηφιακή εποχή του οργανισμού, τα νέα ρεύματα ανακύκλωσης και τα πραγματικά στατιστικά

 

Κείμενο: Μ. Σταθακόπουλος

Φωτό: Αρχείο Ecotec

Ο  διευθύνων σύμβουλος του EOAN, μιλά στο Ecotec για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, που δεν θα γίνει χωρίς την ανακύκλωση, ενώ προαναγγέλλει και σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης για τις συσκευασίες φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Δίνει ειδήσεις και σκιαγραφεί σε γενικές γραμμές τη νέα φιλοσοφία του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.) ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού κ. Ιωάννης Σιδέρης, αναφερόμενος στην προσπάθεια –που μάλλον δεν έχει ευοδωθεί ακόμη– να διαδοθεί ευρύτερα η ανακύκλωση και κυρίως να ενημερώνεται ο πολίτης για το μπορεί και πρέπει να ανακυκλώνεται στην πόλη του. Και αυτό διότι η πεμπτουσία της ανακύκλωσης είναι η διαρκής, ουσιαστική και υπεύθυνη ενημέρωση.

Ο κ. Ιωάννης Σιδέρης μιλά και για την προσπάθεια ψηφιοποίησης των διαδικασιών του Οργανισμού, κάτι που θα βελτιώσει τη συνεργασία με τα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης, καθώς και για τα νέα υλικά που θα συμπεριλάβει η ανακύκλωση καθώς έρχεται η εποχή της «κοινωνίας των μηδενικών αποβλήτων».

Σ’ αυτή την εποχή ο Ε.Ο.ΑΝ. θα προχωρήσει μπροστά, και γι’ αυτό επιδεικνύει ενδιαφέρον και για τα βιοαπόβλητα, όπως αποκαλύπτει στη συνέντευξη που ακολουθεί ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού.

H συνέντευξη δόθηκε στο Ecotec, τον Ιανουάριο 2020.

Εδώ μπορείτε να την διαβάσετε ολόκληρη: 

 

Ελέγξτε επίσης

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Μήνυμα του Νίκου Χιωτάκης «Τα σκουπίδια ανακυκλώνονται… ο Πλανήτης όχι!»

Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο πρόεδρος του ΔΣ, του Ελληνικού Οργανισμού Περιβάλλοντος …

Τα Περιοδικά μας