Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις τουρκικές μηχανότρατες: “Να παρέμβει η κυβέρνηση άμεσα”

 

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ τάσσονται ενάντια στη χρήση εργαλείων που καταστρέφουν τον πλούτο των θαλασσών μας, αναδεικνύοντας, εκτός των υπόλοιπων εντάσεων που έχουν προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Μεσόγειο, και αυτό της παρουσίας μεγάλων αλιευτικών σκαφών (μηχανότρατες) τουρκικής προέλευσης στα ανοιχτά των Φούρνων και η χρήση καταστροφικών αλιευτικών μέσων εντός της αιγιαλίτιδας ζώνης των νησιών του Αιγαίου.

“Σημειώνουμε πως τα αλιευτικά σκάφη βιομηχανικής κλίμακας με το πέρασμα τους προκαλούν καταστροφικές επιπτώσεις σε ένα περιβάλλον το οποίο είναι ήδη υποβαθμισμένο από πλευράς αλιευτικής παραγωγής” αναφέρουν μεταξύ άλλων οι Οικολόγοι Πράσινοι.


Η προστασία μέρους των θαλασσών μας από τις τουρκικές μηχανότρατες είναι ένα θέμα στο οποίο πρέπει να παρέμβει η Κυβέρνηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων καθώς η χρήση καταστροφικών αλιευτικών μέσων εντός της αιγιαλίτιδας ζώνης των νησιών του Αιγαίου οδηγεί στην καταστροφή των θαλάσσιων λιβαδιών ποσειδωνίας, των ύφαλων και του πολύτιμου βυθού της χώρας μας, αποτελώντας ταυτόχρονα μια απολύτως αντιοικολογική κίνηση από την πλευρά των γειτόνων μας. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει την παντελή αδιαφορία τους για την προστασία της βιοποικιλότητας των θαλασσών, οδηγώντας σε οικολογική κρίση που προκύπτει από τον συγκεκριμένο τρόπο αλίευσης.
Την ίδια στιγμή που οι Τούρκοι αλιείς δείχνουν αδιαφορία για τον πλούτο των θαλασσών, οι ελληνικές μηχανότρατες, επίσημα τουλάχιστον και σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας μας και της Ε.Ε. βρίσκονται ορθώς σε περίοδο παύσης αλιείας.

“Οι απλές συστάσεις που γίνονται μέχρι σήμερα, και τις οποίες γνωρίζουν πολύ καλά οι τούρκοι αλιείς, δεν αρκούν” καταλήγουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Όπως άλλωστε υποστηρίζουν, και αποτελεί πραγματικότητα, η καταστροφή και η διάλυση των οικοσυστημάτων δεν είναι προς όφελος κανενός, ένθεν κακείθεν του Αιγαίου.

 

Ελέγξτε επίσης

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Ταύτιση απόψεων για την ανακύκλωση, αλλά επικίνδυνη η χρονοκαθυστέρηση

Οι οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ διαπιστώνουν την ταύτιση του Υπουργείου Περιβάλλοντος με τις θέσεις τους και τις …