Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήBίντεοΠάμε βουνό…για το περιβάλλον και τον άνθρωπο, με τον Παναγιώτη Κοτρωνάρο (Δείτε το βίντεο)

Πάμε βουνό…για το περιβάλλον και τον άνθρωπο, με τον Παναγιώτη Κοτρωνάρο (Δείτε το βίντεο)

Η εκπομπή Τεχνολογίες Περιβάλλοντος ανέβηκαν σε όρη χιονισμένα, απόκρημνα, επιβλητικά, με τον καλύτερο οδηγό, τον Παναγιώτη Κοτρωνάρο – Έλληνα ορειβάτη, αναρριχητή, εκπαιδευτή ορεινών σπορ και επαγγελματία οδηγό βουνού.

Τον Έλληνα που κατέκτησε το Εβερεστ!

Συζητήσαμε μαζί του, για τις Κλιματικές Αλλαγές που είναι ορατές στα φημισμένα δρομολόγια και περάσματα των μεγάλων και διάσημων κορυφών του κόσμου,

Μας ξενάγησε σε μια από τις πιο αγαπημένες συνήθειες του κόσμου, το τελευταίο διάστημα, ακόμη και την περίοδο της πανδημίας, που είναι η επίσκεψη και ανάβαση σε κάποιο βουνό,

Μας τόνισε το σεβασμό που πρέπει να δείχνουμε στο περιβάλλον του βουνού, γιατί γύρω από αυτό η ζωή συνεχίζει να κυλά με ποιότητα.

Μιλήσαμε ακόμη και για τις ανεμογεννήτριες και τις ΑΠΕ, μεταφέροντας την άποψη του για την εγκατάσταση τους στο φυσικό περιβάλλον.

Αναφέρθηκε στην προσπάθεια του ανθρώπου να βρεθεί στη φύση, την προετοιμασία του πριν από κάποια ανάβαση, αλλά και την εκπαίδευση που πρέπει να έχει κάποιος πριν από μια μεγάλη αποστολή.

 

Μιχάλης Σταθακόπουλος σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με τον Παναγιώτη Κοτρωνάρο – Έλληνα ορειβάτη, αναρριχητή, εκπαιδευτή ορεινών σπορ και επαγγελματία οδηγό βουνού.

 

Δείτε εδώ την εκπομπή:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ