Πάρκο τσέπης νο8…(δείτε φωτό)-Περισσότεροι ελεύθεροι χώροι στην Αθήνα

Ο Δήμος Αθηναίων παρέδωσε στους κατοίκους των Πατησίων, το 8ο pocket park (συμβολή των οδών Βιζυηνού και Καρκαβίτσα), ένα βιοκλιματικό πάρκο, με πυκνή φύτευση, έκτασης  230 τ.μ. Και αυτό το μίνι πάρκο δημιουργήθηκε μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου», με δωρεά της εταιρείας Nova – μέλους της United Group. Ο χώρος, βρίσκεται κοντά στο 142ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, ενώ στην διαμόρφωση του πάρκου συμμετείχαν και οι ίδιοι οι μαθητές, τοποθετώντας τα πρώτα φυτά στο χώρο.

Ο μικρός χώρος πριν την παρέμβαση

Τοιχία και τσιμεντόλιθοι απομακρύνθηκαν ενώ στη θέση τους δημιουργήθηκαν ανάγλυφοι χώροι με πλούσια φύτευση, ένα λειτουργικό δίκτυο διαδρόμων από οικολογικά υλικά για την καλύτερη διαχείριση του βρόχινου νερού, καθώς και όμορφοι καθιστικοί χώροι που προσκαλούν τον επισκέπτη για στάση και ξεκούραση.

Οι ροβίνιες

Τα δέντρα που προϋπήρχαν στο πάρκο, οι ροβίνιες, διατηρήθηκαν ύστερα από την απαραίτητη συντήρηση και συνδυάστηκαν με μια πυκνή φύτευση από 358 θάμνους της μεσογειακής χλωρίδας, με εντυπωσιακά χρωματιστά φυτά, αλλά και με φυτά έντονης ανθοφορίας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Το pocket park προσφέρεται και ως χώρος ατομικής άθλησης, καθώς στο κέντρο του τοποθετήθηκαν μονόζυγα, τα οποία τηρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας. Για τη μέγιστη ασφάλεια των επισκεπτών, ακόμη και τις βραδινές ώρες, χρησιμοποιήθηκαν τρεις αυτόνομες κολώνες με πάνελ συλλογής ηλιακής ακτινοβολίας, που ενισχύουν αποτελεσματικά τον φωτισμό του πάρκου.

 

Δηλώσεις

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Η πόλη μας αναβαθμίζεται από τις μικρές, αλλά γεμάτες ουσία παρεμβάσεις. Ένα ακόμη pocket park παραδίδεται σήμερα στους κατοίκους της περιοχής των Πατησίων, καλώντας τους να εκμεταλλευτούν δημιουργικά αυτόν τον σύγχρονο και ασφαλή χώρο πρασίνου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους δωρητές μας, διότι χωρίς τη δική τους συμβολή δε θα μπορούσαμε να έχουμε αυτό το ιδανικό αποτέλεσμα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ο στόχος για τα δέκα πάρκα έως το τέλος χρόνου είναι πλέον εφικτός και μάς δίνει τον ενθουσιασμό να συνεχίσουμε, με τον ίδιο ρυθμό, να δημιουργούμε περισσότερους ελεύθερους χώρους και «οάσεις» πρασίνου για όλους τους Αθηναίους».

Ελέγξτε επίσης

Τι έγινε στην Αθήνα την Κυριακή: δράση καθαριότητας και απολύμανσης στην Πατησίων

Στην περιοχή των Πατησίων πραγματοποιήθηκε καθαρισμός και απολύμανση δρόμων, πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων. Η πόλη …

Τα Περιοδικά μας