Περιφέρεια Αττικής: Κάδοι συλλογής οργανικών και στο Αιγάλεω

Ακόμα ένα δήμος της Αττικής απέκτησε σύγχρονο εξοπλισμό για την συλλογή οργανικών αποβλήτων, τον οποίο και παρέδωσε, στη δημοτική αρχή ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης. Ο δήμος Αιγάλεω, στο πλαίσιο του προγράμματος Ανακύκλωσης το οποίο έχει κεντρικό στόχο του την ενίσχυση του συστήματος διαλογής στην πηγή παρέλαβε ένα απορριμματοφόρο σύγχρονης τεχνολογίας, 90 καφέ κάδους και 150 κυτία εσωτερικής ανακύκλωσης.

Κατά τη διάρκεια της παράδοσης – παραλαβής, παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Α. Λεωτσάκος, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Β. Κόκκαλης, οι αντιδήμαρχοι Π. Μανδραφλής, Χ. Αρβανίτης, Ν. Ασιμακόπουλος και Η. Μάνδρος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Κάντζος και ο Γενικός Γραμματέας Η. Γεωργίου.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Γ. Γκίκα και τον Αντιπεριφερειάρχη Α. Λεωτσάκο μετέβη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και παρέδωσε στον Πρύτανη Π. Καλδή, 50 κυτία εσωτερικής ανακύκλωσης. Συνολικά θα παραδοθούν για τις ανάγκες του Πανεπιστημίου 100 κάδοι εσωτερικής ανακύκλωσης.

Δηλώσεις

“Σήμερα, παραδίδουμε στο δήμαρχο Αιγάλεω και αγαπητό φίλο Γ. Γκίκα ένα απορριμματοφόρο σύγχρονης τεχνολογίας για τη διαλογή καφέ κάδων και βιοαποβλήτων. Είμαι σίγουρος ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα κάνουν ό,τι καλύτερο για να μπορέσουν να συμβάλουν στην προσπάθειά μας για μια πράσινη Αττική. Χαίρομαι που και εδώ στο Αιγάλεω έχουν μπει οι βάσεις και έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες διαδικασίες για την ολοκληρωμένη εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης. Με τη σωστή ανάπτυξη των αναγκαίων υποδομών και την εξασφάλιση κάδων εσωτερικού χώρου και τη στενή συνεργασία Περιφέρειας και δήμων μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο στα ζητήματα ανακύκλωσης και διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Προχωράμε σταθερά υλοποιώντας με συνέπεια το πρόγραμμά μας για μια πράσινη Περιφέρεια με σημερινό σταθμό μας το δήμο Αιγάλεω και το Πανεπιστήμιο Δ. Αττικής” ανέφερε ο κ. Πατούλης.

Δήμαρχος Αιγάλεω Γ. Γκίκας

“Με την σειρά μου ως δήμαρχος Αιγάλεω χαιρετίζω τις ενέργειες του Περιφερειάρχη και του ΕΔΣΝΑ στην περιοχή μας, όπου ήδη έχουνε μπει οι βάσεις για την ανακύκλωση των βιοαποβλήτων. Η ενίσχυση του στόλου μας με περισσότερα μέσα όπως το απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων, αλλά και τους εσωτερικούς κάδους ανακύκλωσης μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε ακόμη ταχύτερα τη διαδικασία. Ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε σε μία ακόμα καλύτερη συνέχεια για να μπορέσουμε τα θέματα της ανακύκλωσης να τα προχωρήσουμε και να τα επεκτείνουμε”.

Ελέγξτε επίσης

Στην Αθήνα η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κ. Elisa Ferreira για δύο έργα που χρηματοδοτήθηκαν μέσω του ΠΕΠ της Περιφέρειας Αττικής

Το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο  και την Εθνική Πινακοθήκη επισκέφθηκε η Ευρωπαία Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων …

Τα Περιοδικά μας