Περιφέρεια Αττικής: Ο καφές κάδος σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Μέγαρα

Το οδοιπορικό της ανακύκλωσης και δη της προώθησης της διαχείρισης βιοαποβλήτων συνεχίζεται με συνέπεια και οργάνωση από την Περιφέρεια Αττικής. Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης, παρέδωσε ο ίδιος τον σύγχρονο εξοπλισμό στους τρείς δήμους της Δυτικής Αττικής, συζητώντας παράλληλα με τους δημάρχους και τα στελέχη των ΟΤΑ, τις σωστές στρατηγικές για την επιτυχημένη εφαρμογή της ανακύκλωσης σε ολόκληρη την Αττική.
Ο Περιφερειάρχης παρέδωσε στους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μεγαρέων 3 απορριμματοφόρα σύγχρονης τεχνολογίας, καφέ κάδους για τη συλλογή βιοαποβλήτων και κυτία εσωτερικής ανακύκλωσης τα οποία θα τοποθετηθούν, κατά προτεραιότητα, σε σχολεία και χώρους υψηλού συγχρωτισμού.
Κατά την επίσκεψη του στους Δήμους συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Λ. Κοσμόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και Πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλη.

” Στόχος είναι να κάνουμε όλοι μαζί μία νέα “πράσινη” αρχή που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος αλλά και στην εξοικονόμηση πόρων, υπέρ των πολιτών” επισήμανε ο Περιφερειάρχης.

AΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ


Ο Δήμαρχος Η. Μελετίου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σοφία Μαυρίδη, Αναστάσιος Παπαδόπουλος, Αβραάμ Κωνσταντινίδης, Αντώνιος Καραμπούλας, Θεμιστοκλής Τσίγκος, Ιωάννης Νέζης και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, κ. Δημήτριος Καγιάς, υποδέχτηκαν τον Περιφερειάρχη.
Γ. Πατούλης: “Πολλοί αναρωτιούνται πότε θα ξεκινήσουμε τη σωστή διαχείριση των στερεών αποβλήτων, που αποτελεί ένα τομέα στον οποίο, δυστυχώς, η Αττική μας είχε μείνει πίσω. Η απάντησή μου είναι ότι έχουμε ήδη ξεκινήσει και μάλιστα, πολύ δυναμικά. Σήμερα παραδώσαμε στον άξιο Δήμαρχο Η. Μελετίου, ένα από τα πιο σύγχρονα απορριμματοφόρα, το οποίο συγχρόνως απολυμαίνει και καθαρίζει. Δίδεται πλέον η δυνατότητα μόλις αδειάζουν οι καφέ κάδοι να καθαρίζονται επιτόπου και να επαναχρησιμοποιούνται άμεσα. Σε αυτό το σημείο βέβαια, θα επαναλάβω κάτι που λέω συνέχεια και μέχρι στιγμής ευτυχώς εισακούομαι, ότι δεν υπάρχει σχέδιο ή πλάνο, το οποίο πέτυχε χωρίς την έμπρακτη βοήθεια και στήριξη των πολιτών.

Ο δήμαρχος Ασπροπύργου δήλωσε:
“Έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια για την ανακύκλωση από την Περιφέρεια Αττικής και θα πρέπει επιτέλους να κατανοήσουμε όλοι μας, ότι οι φυσικοί πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι. Εάν από σήμερα, δεν δώσουμε την πρέπουσα προσοχή στην ανακύκλωση, δε θα πετύχουμε τους στόχους, που μας έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Περιφέρεια και φυσικά ο ΕΣΔΝΑ θα κάνουν αυτό που πρέπει επιτέλους για την ανακύκλωση στην Αττική. Αυτή η συνεργασία βρίσκεται σε πρώτο στάδιο, και φυσικά και εμείς ως Δήμος θα πράξουμε όλα τα απαραίτητα για να έχει επιτυχία.
Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω εκ μέρους όλου του Δημοτικού Συμβουλίου τον Περιφερειάρχη, τον κ. Πατούλη γι’ αυτήν την προσπάθεια που κάνει για ολόκληρη την Αττική, καθώς και για την πόλη μας τον Ασπρόπυργο, μιας πόλης που γνωρίζει το πρόβλημα των αποβλήτων, διότι γειτνιάζει με την χωματερή, του ΧΥΤΑ Φυλής, και όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει να τοποθετούμε όλα τα σκουπίδια σε ένα σημείο, ανεπεξέργαστα”

ΕΛΕΥΣΙΝΑ


Στην Ελευσίνα ο κ. Πατούλης παρέδωσε στο Δήμαρχο Α. Οικονόμου ένα απορριμματοφόρο και καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων. Παρόντες ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Λ. Παππάς και Μ. Μίχας.

Ο δήμαρχος Ελευσίνας δήλωσε :
” Η Ελευσίνα είναι ένας χώρος με σημαντικό αποτύπωμα στα θέματα ανακύκλωσης και στα θέματα περιβαλλοντικών δράσεων. Εμείς ως Δήμος σαν πρώτο βήμα, σκοπεύουμε να διαχειριστούμε τους κάδους στην εστίαση αρχικά, και αφού έχουμε τα πρώτα δείγματα θα τοποθετήσουμε τους κάδους και σε κάποιες γειτονιές της πόλης, έτσι ώστε σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας να καταφέρουμε να συνδυάσουμε την καθαριότητα και την υγιεινή. Η προσπάθεια αυτή που γίνεται από την Περιφέρεια συμβάλει και στους δύο αυτούς τομείς”.

ΜΕΓΑΡΑ


Στο Δήμαρχο Μεγαρέων Γ. Σταμούλη ο κ. Πατούλης παρέδωσε ένα απορριμματοφόρο και καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων, παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Κ. Φυλακτού.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων δήλωσε:
“Σήμερα βλέπουμε για άλλη μία φορά πως ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, εμπράκτως και όχι μόνο στα λόγια στέκεται δίπλα στον Δήμο, στα προβλήματά του και βοηθάει στην επίλυσή τους. Η προσφορά του απορριμματοφόρου, καθώς και των κάδων για τα βιοαπόβλητα είναι σημαντική, αλλά ελπίζουμε ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί σύντομα γιατί οι ανάγκες του Δήμου είναι μεγάλες. Ξεκινάμε ένα καινούργιο ρεύμα ανακύκλωσης, εκείνης των βιοαποβλήτων. Ένα γεγονός πάρα πολύ σημαντικό που θα βοηθήσει τον Δήμο στην καλύτερη αποκομιδή των απορριμμάτων κλίμακος, διότι με το διαχωρισμό των βιοαποβλήτων δε θα πηγαίνουν πλέον όλα τα σύμμεικτα απορρίμματα στη χωματερή που κοστίζει σε βενζίνες, σε ανταλλακτικά και λοιπά και επιπλέον δεν θα πληρώνουμε το δημοτικό τέλος που πληρώναμε για τα απορρίμματα”.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση του περιοδικού Ecotec.

Ελέγξτε επίσης

Δήμος Βέροιας: Κάδοι τηγανελαίων στην πόλη

Στην τοποθέτηση κάδων χρησιμοποιημένων βρώσιμων ελαίων (τηγανελαίων), προχωρήσεο δήμος Βέροιας, υπογράφοντας συνεργασίας με εγκεκριμένα Συλλογικά …

Τα Περιοδικά μας