Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΑΠΕΠως το νερό παράγει ενέργεια και προστατεύει το περιβάλλον: Προσφορά του ΕΣΜΥΕ στη ΔΕΘ, σε μικρούς κ...

Πως το νερό παράγει ενέργεια και προστατεύει το περιβάλλον: Προσφορά του ΕΣΜΥΕ στη ΔΕΘ, σε μικρούς και μεγάλους

Με δράση εκπαιδευτικού χαρακτήρα, συμμετέχει ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (ΕΣΜΥΕ) στις ενεργειακές πρωτοβουλίες  της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας που πραγματοποιούνται στα πλαίσια της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Αρχής εντός των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ (κτίριο 10, stand 24).

Ο χώρος διαμορφώθηκε κατάλληλα για την υποδοχή πλήθους μικρών και μεγάλων φίλων προκειμένου να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Πράσινες πόλεις – Προστατεύουμε τον πλανήτη και το μέλλον μας» και στο παιχνίδι «το Bowling της ενέργειας».

Ο σκοπός του διαγωνισμού ζωγραφικής είναι η ευαισθητοποίηση των νέων αλλά και του ευρύτερου κοινού και η ανάδειξη – μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας – της σημαντικής συμβολής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη του πλανήτη μας ενώ με το παιχνίδι «το Bowling της ενέργειας» οι φιλόδοξοι παίκτες/παίκτριες με την μπάλα ανά χείρας επιδιώκουν να πετύχουν τις τοποθετημένες κορίνες, η κάθε μία από τις οποίες αποτελεί και έναν στόχο της ενεργειακής μετάβασης έως το 2030.

Το παζλ της ανανεώσιμης ενέργειας απο τα μικρά υδροηλεκτρικά, με τρόπο κατανοητό για μικρούς και μεγάλους.

Μια πρωτοβουλία του ΕΣΜΥΕ που ενισχύει την γνώση, μικρών και μεγάλων για τις ΑΠΕ και την μεγάλη τους ωφέλεια στον πολίτη αλλά και στο περιβάλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Σύνδεσμος θα παρουσιάζει την τεχνολογία των μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών ενημερώνοντας όλους τους συμμετέχοντες για την παραγωγή καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας από τον ανεξάντλητο φυσικό πόρο, το νερό, για  όλα τα στάδια κατασκευής ενός μικρού υδροηλεκτρικού σταθμού και για τα πολλαπλά οφέλη από την ανάπτυξη των έργων αυτών.

Καθ’ όλη την διάρκεια της ΔΕΘ, θα διανέμεται έντυπο φυλλάδιο του ΕΣΜΥΕ και ένα παζλ με τα μέρη ενός Μικρού Υδροηλεκτρικού Έργου (ΜΥΗΕ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ