Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΚατηγορίεςΤεχνολογίεςΠράσινος ηλεκτρισμός για την ηλεκτροκίνηση-Επενδύσεις στην παραγωγή μπαταριών

Πράσινος ηλεκτρισμός για την ηλεκτροκίνηση-Επενδύσεις στην παραγωγή μπαταριών

Η Volkswagen γίνεται από τις πρώτες αυτοκινητοβιομηχανίες που υποστηρίζουν την εκτεταμένη επέκταση αιολικών πάρκων και ηλιακών εγκαταστάσεων στην Ευρώπη αποδεικνύοντας πως η ηλεκτροκίνηση πρέπει και μπορεί να υποστηριχτεί από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ακόμη, οι επενδύσεις για τις επενδύσεις στον τομέα των μπαταριών καλά κρατεί.

Οι επενδύσεις θα φτάσουν περίπου τα 40 εκατ. ευρώ έως το 2025, υποστηρίζοντας αιολικά πάρκα στη Σουηδία με ετήσια δυναμικότητα περίπου 100 GWh ή ισοδύναμο 27.000 νοικοκυριών.

Θα ακολουθήσουν περίπου 20 ακόμη έργα στην Ευρώπη έως το 2025, που θα παράγουν συνολικά περίπου επτά τεραβατώρες πρόσθετης πράσινης ενέργειας.

Ακόμη, σύμφωνα με ηλεκτρονικό μέσο της Σουηδίας, η VW έχει επίσης επενδύσει στο νέο γιγάντιο εργοστάσιο μπαταριών της Northvolt που βρίσκεται υπό κατασκευή στο Skellefteå, στη βόρεια Σουηδία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, κ. Brandstätter, δήλωσε σχετικά: «Η ηλεκτροκίνηση μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στην προστασία του κλίματος μόνο εάν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα φορτίζονται με συνέπεια με πράσινη ενέργεια».

Πρόσφατα ανακοινώθηκε πως η Volkswagen ιδρύει μια ευρωπαϊκή εταιρεία (Société Européenne) για να ενοποιήσει τις δραστηριότητες της για τις μπαταρίες – από την επεξεργασία πρώτων υλών έως την ανάπτυξη μιας ενιαίας μπαταρίας Volkswagen έως τη διαχείριση των ευρωπαϊκών μεγαλο εργοστασίων.

Το πεδίο εφαρμογής της εταιρείας θα περιλαμβάνει νέα επιχειρηματικά μοντέλα που βασίζονται στην επαναχρησιμοποίηση ανακυκλωμένων μπαταριών αυτοκινήτων και στην ανακύκλωση των πολύτιμων πρώτων υλών που περιέχουν.

Ο Όμιλος δημιουργεί έτσι αποτελεσματικές και νέες δομές για την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των μπαταριών.

Ο Thomas Schmall, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για την τεχνολογία της Volkswagen AG και Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen Group Components, και συνεπώς υπεύθυνος για τις μπαταρίες, τη φόρτιση και την ενέργεια καθώς και για την εσωτερική παραγωγή εξαρτημάτων, λέει τα εξής:

«Θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας ισχυρές, φθηνές και βιώσιμες μπαταρίες οχημάτων, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε ενεργοί σε όλα τα στάδια της αλυσίδας αξίας των μπαταριών που είναι κρίσιμα για την επιτυχία. Συνδυάζουμε τώρα τη δύναμή μας στο Salzgitter, με στόχο να ενθαρρύνουμε την καινοτομία και να εξασφαλίσουμε την υποστήριξη των καλύτερων συνεργατών για τη νέα μας εταιρεία στο μέλλον. Έχουμε ήδη μια ισχυρή ομάδα μπαταριών στο Salzgitter που αποτελείται από 500 υπαλλήλους από 24 χώρες – και συνεχίζουμε να ενισχύουμε αυτή την ομάδα σε επίπεδο ηγεσίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ