Ενεργοποιείται ενιαίος μηχανισμός, ώστε οι πολίτες που αντιμετωπίζουν έλλειψη στέγης εξαιτίας της πυρκαγιάς, μπορούν να φιλοξενηθούν άμεσα σε ξενοδοχεία της Αττικής. Ειδικότερα οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται άμεσα στο τηλεφωνικό κέντρο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (2131510100 | 08:00 – 22:00) και να αιτούνται της εν λόγω αρωγής, δίνοντας τα στοιχεία τους (Ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, ΑΔΤ, ΑΦΜ, αριθμός μελών οικογένειας και διεύθυνση κατοικίας).
Η Περιφέρεια Αττικής συμμετείχε στην δύσκολη νύκτα της πυρκαγιάς της Πεντέλης, δίνοντας υδροφόρες, χωματουργικά μηχανήματα, οχήματα παροχής ιατρικών υπηρεσιών και προσωπικό, στο πυροσβεστικό σώμα για την κατάσβεση της φωτιάς.
Επίσης προέβη στην διάθεση υδροφόρων οχημάτων για την εξασφάλιση των αναγκαίων ποσοτήτων νερού στις υδατοδεξαμενές, από τις οποίες τα εναέρια μέσα κατάσβεσης αντλούν τις απαραίτητες ποσότητες νερού
Η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει σε Πυροσβεστική και Δήμους 49 υδροφόρα οχήματα, 15 οχήματα πολλαπλών χρήσεων και 8 οχήματα έργου, αλλά και είχε και ιατρική συνδρομή σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών , και ενεργοποίηση της Ομάδας Έκτακτης Δράσης του ΙΣΑ, με αποστολή εθελοντών ιατρών, υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού για την παροχή πρώτων βοηθειών σε πυροσβέστες, εθελοντές και πυρόπληκτους.
Συνεχής είναι και η συνδρομή με νερά και μερίδες φαγητού σε πυροσβέστες και εθελοντές που επιχειρούν στα μέτωπα της φωτιάς.
Μεταξύ άλλων διέθεσε λεωφορεία για την απομάκρυνση παιδιών και νοσηλευτικού προσωπικού από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης αλλά και του προσωπικού από άλλα Κοινωφελή Ιδρύματα των πληττόμενων περιοχών.
[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Σε συνεννόηση με τους Δήμους, διέθεσε χώρους ανάπαυσης πυροσβεστών και εθελοντών στα εξής σημεία:
- . Κατασκηνώσεις Νέα Πεντέλη
https://goo.gl/maps/PWhhe3BRjoTZhNrK8
- TΥΠΕΤ (Άλσος Μπακογιάννη)
- ΚΑΠΗ Αγίας Παρασκευής Γούναρη 30, Κοντόπευκο[/box]




