;

Ψηφίστηκε από το ΠΕ.ΣΥ το νέο ΠΕΣΔΑ Αττικής

Εγκρίθηκε η δεύτερη Αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής, μετά από την Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Στην συνεδρίαση, πάντως, δεν έλειψαν οι εντάσεις, τόσο από την παρουσία πολιτών από Φυλή και Γραμματικό όσο και από αντιδράσεις συμβούλων για την διαδικασία.

«Παρά τις προσπάθειες διαφόρων εκπροσώπων συλλογικοτήτων να ακυρωθεί η διαδικασία του Περιφερειακού Συμβουλίου, άνοιξε ο δρόμος για την εφαρμογή του νέου Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων Αττικής, που αποτυπώνει την οικονομικά και οικολογικά δίκαιη και βιώσιμη, με δημόσιο και αποκεντρωμένο χαρακτήρα, διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής» ανέφερε η ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Για κύκλο «χαμένων ευκαιριών» κάνει λόγο η αντιπολίτευση. Ο επικεφαλής της παράταξης «Αττική», κ. Γιάννης Σγουρός, σχετικά με τον ΠΕΣΔΑ Αττικής, δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Ανεξάρτητα από την τύχη της συνεδρίασης παρωδία, της οποίας η εγκυρότητα θα κριθεί στις αρμόδιες αρχές, η ουσία είναι ότι ο συνδυασμός των ανέφικτων προεκλογικών εξαγγελιών, των τακτικισμών και της έλλειψης ολοκληρωμένου σχεδιασμού έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μίγμα που παράγει πολλές αβεβαιότητες και μία μόνο βεβαιότητα : ότι τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσουν να ανακυκλώνονται αντί για σκουπίδια, χαμένες ευκαιρίες».

Πριν ολοκληρωθεί η εισήγηση της διοίκησης, εκπρόσωποι συλλογικοτήτων του Γραμματικού και της Φυλής, παρενέβησαν στην διαδικασία, διακόπτοντας τη συνεδρίαση, για αρκετή ώρα.

Ελέγξτε επίσης

Γεράσιμος Λυμπεράτος: Μέσα στο 2020 ο καφέ κάδος σε ολόκληρη την πόλη του Χαλανδρίου

«Δρόμοι» Χαλανδρίου στην ανακύκλωση Ο δήμος δίνει το στίγμα του με συνεχείς δράσεις – Μέσα …