Ριχάρδος Λαμπίρης: «Το βλέμμα μας στραμμένο στο μέλλον της κυκλικής οικονομίας και της αειφορίας»

Ενέργεια και Κυκλική Οικονομία είναι δύο τομείς στους οποίους το ΤΑΙΠΕΔ δίνει έμφαση, με πρόσημο πάντα, πράσινο και εναρμονισμένο με τις απαιτήσεις της Κυκλικής Οικονομίας και της αειφορίας: «Μας ενδιαφέρουν οι στρατηγικές επενδύσεις και έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο στο μέλλον της κυκλικής οικονομίας και της αειφορίας, υιοθετώντας τις αρχές της βιωσιμότητας στα έργα μας», ανέφερε ο κ. Λαμπίρης στο 3rd InvestGR Forum 2020: Greece in the Pole Position με θέμα συζήτησης «Επανοικοδομώντας τη Νέα Οικονομία».

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Αναφέρθηκε στο πλήρες πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, στα σημαντικά ενεργειακά assets της ΔΕΠΑ Υποδομών και της ΔΕΠΑ Εμπορίας, που έχουν προσελκύσει σημαντικό διεθνές και εγχώριο επενδυτικό ενδιαφέρον, στα τρία περιφερειακά λιμάνια προς αξιοποίηση, στο επιβλητικό περιουσιακό στοιχείο, της Αττικής Οδού κ.α

Το ΤΑΙΠΕΔ από την ίδρυσή του το 2011 μέχρι σήμερα έχει αξιοποιήσει περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου πλέον των 8 δισ. ευρώ με συνολικό πολλαπλασιαστικό όφελος για την οικονομία να υπερβαίνει τα 20 δισ. ευρώ.

 

Εκτιμήσεις για την ενέργεια

Για ΔΕΠΑ: «θα έχουμε δυνατούς διαγωνισμούς μπαίνοντας πια στη φάση των δεσμευτικών προσφορών, οι οποίοι θα μετασχηματίσουν και θα απελευθερώσουν περαιτέρω την εγχώρια αγορά ενέργειας». Χαρακτήρισε την Υπόγεια Αποθήκη Φυσικού Αερίου ως «έργο με τεράστια εθνική και γεωστρατηγική σημασία, καθώς θα δημιουργήσει την πρώτη υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου της χώρας στη θαλάσσια περιοχή της Νότιας Καβάλας. Για αυτόν τον διαγωνισμό την επόμενη εβδομάδα αναμένουμε την αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος».

 

Ελέγξτε επίσης

Virtual Metering σε ελληνικό πανεπιστήμιο

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Διαχειριστή Ελληνικού …